CHP Kayseri Milletvekili Mehmet Şevki Kulkuloğlu, "17 Aralık bir milattır, 30 Mart ise bir mahşerdir. Mahşer gününde bu hesabı sayın Başbakan'a sormalıyız, 'Artık Allah ile aldatma dönemi bitti' demeliyiz" dedi.
Yerel Seçimlere Güç Birliği forumu tarafından organize edilen toplantıya katılmak üzere Nevşehir CHP il örgütünü ziyaret ederek partililerle görüşen CHP Kayseri Milletvekili Mehmet Şevki Kulkuloğlu, 30 Mart seçimlerinin çok önemli olduğunu söyleyip, hükümeti eleştirdi. Kulkuloğlu şöyle konuştu:
"30 Mart seçimleri bize çok önemli bir süreci yaşatacak. Cumhuriyet tarihinin en ilginç milatlarından birini 17 Aralık’ta bu ülke yaşadı. Tarihin en büyük yolsuzluğunun gözler önüne serildiği bu dönemde, 30 Mart seçiminin bu ülke insanlarının kaderinin ne kadar önemli olduğunu bize bir kez daha hatırlattı. AK Parti iktidara gelirken, halktan oyunu isterken, 'Garip gurabanın, yoksulun ve yetimin hakkını koruyacağız' diye iktidara gelmişti. Ama gelinen süreçte ortaya çıktı ki çok açık bir şekilde yoksulun garip gurabanın yetimin malına göz dikmişler, beyt-ül mala göz dikmişler. 17 Aralık tarihi beyt-ül mala nasıl el sürdüklerinin ve kimler aracılığı ile hangi yollarla el sürdüklerinin ortaya çıkması açısından Türk milletinin tarih boyunca unutamayacağı çok önemli bir milat konumundadır."
Seçmenleri sandığa sahip çıkmaya davet eden Kulkuloğlu, "17 Aralık bir milattır, 30 Mart ise bir mahşerdir. Milletimizi olarak bizlerin en büyük görevi sandığa sahip çıkmaya, bu bilinci yükseltmeye bundan rahatsız olan herkesin sandık günü, seçim günü mahşer günü hesap günü olduğunu unutmadan, bu iktidarın artık gitmesi için, Türkiye’de hukukun üstünlüğü, ifade özgürlüğü ve demokrasi için, yeniden Atatürk ilke ve devrimleri ile tamir edilerek yeşertilip CHP iktidarını müjdelemek için oy kullanması gerektiğine inanıyorum. Mahşer günü de bu hesabı Sayın Başbakan'a sormalıyız, 'Artık Allah ile aldatma dönemi bitti' demeliyiz" diye konuştu.