CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ'da ciddi uyarılar yapan deprem uzmanlarının açıklamaları kapsamında beklenen büyük depreme karşı alınan önlemlerin ne olduğuna dair İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yazılı yanıtlaması için TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.
CHP'li Köprülü, merkez üssü Ege Denizi olan Richter ölçeğine göre 6.5 büyüklüğündeki deprem ardından uzmanlar tarafından yapılan büyük deprem uyarısının gelecekteli olası felaketleri de gündeme getirdiğini ifade etti. Milletvekili Emre Köprülü, şöyle dedi:
"Yaşamış olduğumuz ve bölgemizde de etkisi yüksek olan 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından deprem uzmanlarının sıradaki ilin Tekirdağ olduğu yönünde ki açıklamaları bölgemizin ve Türkiye'nin bu büyük depreme hazır olup olmadığı sorularını akıllara getirmiştir. Tekirdağ ve ilçelerinde de şiddetli hissedilen depremin hemen ardından Çorlu'da bir tarlada meydana gelen görüntü ise şaşkınlık yaratmıştır. 24 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleşen deprem sonrası bir tarlada 'Yanıcı gaz' görüldüğü belirtilmiştir. Binlerce insanımızı kaybettiğimiz depremler sonrası hala kalıcı tedbirlerin alınmamış olması deprem faktörünün toplumsal bir yara olarak önümüzde durduğunu göstermektedir. Son olarak Ege Denizi'nde yaşanan deprem, olası büyük afete karşı kamuoyunda endişelere sebep olmuştur. Mevcut altyapı yetersizliği, binaların sağlam olup olmadığı, denetim eksiklikleri ve vatandaşların bilinçlenmesi gibi ana başlıklar konusunda Türkiye'de hiçbir adım atılmadığına dikkat çeken uzmanlar her fırsatta uyarılarını yapmaktayken yetkililer tarafından gereken önlemlerin alınmadığı da ortadadır. Depremlerden sonra müdahale yerine, depremden önce yapılması gerekenlerin bir an evvel tespit edilmesi ve özellikle Tekirdağ ili için uyarıda bulunan uzmanların önerileri dikkate alınarak afet öncesi kriz yönetimi, afet öncesi hazırlıkların yapılması gerekmektedir." 
CHP'li Köprülü, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yazılı yanıtlamasını istediği şu soruları yöneltti:
"24 Mayıs 2014 tarihinde Ege Denizi'nde meydana gelen 6.5 şiddetindeki deprem ardından Tekirdağ ili üzerine ciddi uyarılar yapan deprem uzmanlarının açıklamaları çerçevesinde beklenen büyük depreme karşı alınan tedbirler, önlemler nelerdir? Tekirdağ ve ilçelerinde şiddetli hissedilen deprem sonrası bazı tarım alanlarında 'Yanıcı gazlar' tespit edildiği ve vatandaşlar tarafından paniğe yol açtığı ifade edilirken; olası büyük depremde en fazla etkilenecek il olan Tekirdağ'da afet öncesi hazırlıklar var mıdır? İlimizde yürütülen çalışmalar nelerdir? Resmi raporlara göre; Türkiye'de son 20 yıl içinde depremler sebebiyle hayatını kaybeden, yaralanan, evsiz kalanların sayısı kaçtır?"

FK(HT/İD)