CHP Genel Başkan yardımcısı Haluk Koç, Başbakan Erdoğan'ın CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül ile ilgili sözlerine cevap verdi. Koç, "Mustafa Sarıgül ile ilgili iddialar var, Pazara kadar açıklamazsan ben açıklarım' diyor. Elini tutan yok, CHP burada, Mustafa Sarıgül İstanbul'da, ne biliyorsan hemen açıkla" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Koç, şunları söyledi: "Sayın Başbakan, Deniz Baykal'ın adını dahi ağzına alma, sana birkaç gömlek fazla gelir bu iş. Şuana kadar bilip te yapmadığın ne varsa eline yüzüne dursun. Zevahiri kurtarmak için her köşeden ateş etmeye çalışıyor. Şimdi utanmadan Deniz Baykal'ın adını ağzına alıyorsun. Ne geliyorsa elinden ardına koyma, bugüne kadar neden yapmadın. Kasetten bahsediyor ama konuşma tapeleri duruyor ortada. Senin kızın 'amca' diyor anneleri ile beraber beğendikleri villanın konuşlandırılması için taleplerini bildiriyor. Başkası sana telefon açıyor 'Ağabey, hallettik' diyor. Sen bunlara cevap ver önce" dedi.
"CHP ZORBALIKLARA BOYUN EĞMEMİŞ BİR PARTİDİR"
Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Herhalde eline yeni anket tutuşturdular, 'Mustafa Sarıgül ile ilgili iddialar var, Pazara kadar açıklamazsan ben açıklarım' diyor. Elini tutan yok, CHP burada, Mustafa Sarıgül İstanbul'da, ne biliyorsan hemen açıkla. Elinde ne delil varsa hemen ortaya koymazsan namertsin. Şantaj, tehdit bir Başbakan'a yakışır mı? Sayın Başbakan şunu iyi bilsin, CHP tarihin hiçbir döneminde önüne getirilen zorbalıklara boyun eğmemiş bir partidir."