CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Cumhuriyet’in tüm değerlerinin içini boşaltmaya çalışanlar olduğunu ileri sürüp, “Tüm bunlara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye Başbakan Tayyip Erdoğan ve yakın saz arkadaşlarından çok ama çok büyüktür” dedi. Koç, ayrıca Başbakan Erdoğan’a, “Seni Başkan yapan CHP’dir” diye seslendi.
CHP İzmir İl Başkanlığı, Cumhuriyet'in kuruluşunun 90'ıncı yıl kutlamaları için Küçük Menderes bölgesini seçerek Beydağ, Kiraz, Torbalı, Selçuk, Tire, Bayındır ilçelerinin de katılımı ile bugün Ödemiş Hükümet Meydanı'nda bir araya geldi. Kutlamalardan önce CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç Ödemiş’e gitmeden Bayındır’a uğradı. Koç, Bayındır’da çiçeklerle karşılandı. Koç ile birlikte İzmir İl Başkan Yardımcıları Ülkümen Rodoplu, Bedri Eren ve CHP İzmir eski İl Başkanı Tacettin Bayır da CHP ekibinde yeraldı. Arıkbaşı Kahvehanesi’nde CHP Bayındır İlçe Başkanı Ali Fuat Özbuldan, CHP Bayındır Belediye Başkan Aday Adayları ve partililer ile kahvaltı yapan Koç daha sonra bir çiçek serasına giderek burada vatandaşlar ile sohbet etti.
Serada çiçekler ile karşılanan Koç, “Büyükşehir’in Bayındır’a kooperatif üretiminde çok büyük katkıları oldu. Bundan sonra da bu destekler İzmir’de devam edecek” dedi. Üreticiler zeytinyağının para etmediğinden yakındı, çiçekçilik sayesinde ayakta kaldıklarını söyledi.
Sera gezisinden sonra partisinin Bayındır ilçe teşkilatına geçen Koç, burada da partililer tarafından çiçekler ve davul zurna ile karşılandı.
“TÜRKİYE BAŞBAKAN VE SAZ ARKADAŞLARINDAN ÇOK BÜYÜK”
Haluk Koç, buradaki konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Seni başbakan yapan CHP’dir” dedi. Koç, “Bizim milli ve dini bayramlarımızın hepsi önemli. Fakat 29 Ekim deyince, biraz durmak gerekiyor. 29 Ekim, çok farklı, çok ama çok anlamlı. Onun anlamını eksiltmeye çalışanlar, onun anlamının içini boşaltmaya çalışanlara karşı 29 Ekim’i geçen yıllardan daha coşkulu bir şekilde kutlamak zorundayız. 1950’de rahmetli İsmet Paşa’nın deyimi ile 'Evet, bugün biz yenildik. İktidarı Demokrat Parti’ye devrediyoruz ama bu benim en büyük zaferimdir’ demişti. Bu sözleri her konuşmasında, bizim ortak tarihimizden her gün bir husumet çıkartmaya çalışan Başbakanın çok iyi incelemesi, değerlendirmesi gerekiyor. Bu CHP var ya bu CHP işte seni bugünlere getirdi ve senin başbakan olmanı sağladı. İcat ettikleri yeni eğitim sistemi ile yeni genç beyinlere yapmış oldukları bu husumetleri sokmaya çalışanların Cumhuriyet’ten çok şey öğrenmeleri gerekmektedir. Fakat onlar Cumhuriyet’in tüm değerlerini eksiltme konusunda birbirleri ile yarışıyorlar. Tüm bunlara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye Tayyip Erdoğan ve yakın saz arkadaşlarından çok ama çok büyüktür” dedi. Haluk Koç, buradan Ödemiş’te yapılan Cumhuriyet kutlamalarına geçti.

MAA(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)