ANKARA, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Bursa'da 6 yaşındaki oğluna Osmanlı Padişahı Murat Hüdavendigar’ın kabrinin bulunduğu aynı adı taşıyan cami avlusunda, Osmanlı usulü sünnet töreni düzenleyen Bursa Vali Yardımcısı Mehmet Özcan'ı eleştirdi. Koç, "Bir kutsal mekanı kullanarak şaklabanlarla, hokkabazlarla oğluna sünnet düğünü yaptı, ne utanmaz arlanmaz insanlarsınız siz" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Koç, "Dün hava yollarındaki bir aksaklık nedeniyle genel başkanımızın gelişi bir şekilde engellendiği için söylemek zorundayım. Merkez Yönetim Kurulu toplantımızı iptal ettik. Finlandiya Meclis Başkanı ile sayın Kılıçdaroğlu'nun görüşmesi de iki kez ertelenerek sıkıntılı bir aşama ile tamamlandı. Türkiye'nin önüne taşınmak istenen kirli aynı zamanda da tehlikeli bazı oyunlara tezgahlara dikkat çekmek istiyorum. Yolsuzluk iddiaları, rüşvet belgeleri, Soma'da ihmal ve denetimsizliğin neden olduğu 301 işçimizin ölümüne göz yumulması. Olayları örtebilmek adına iktidarın her türlü gizli tezgahı ve provokasyonları sergileyebileceğini biliyoruz. Bunları daha önce de gördük. Soma'daki facia dünyada da sorgulanan bir olay. Büyük sorumluluk altında olana bir iktidar manzarası var karşımızda" dedi.
Okmeydanı'nda meydana gelen olaylardan sonra Alevileri rencide edecek açıklamalar yapıldığına dikkat çeken Koç, "Soma sorumluluğunun bir süreliğine de olsa gündemden düşürüldü. Okmeydanı'nda molotof kokteyli atan, eli silahlı, maskeli kişiler kimdir?" diye soran Koç, polisin doğrudan Cemevini ve masum insanları hedefe koyarak ateş ettiğini söyledi.
SURİYE KONUSU
Benzeri bir senaryonun Suriye ile ilgili planlandığını belirten Koç, "Hükümete ve onu yönlendirenlere CHP adına soruyorum, kamuoyu daha önceki tezgahlarınız açığa çıktığında tavrını koydu Suriye ile ilgili, bir takım tertiplerle Suriye girmenin hala hesabını yapıyor musunuz, bu seferki tertipleriniz inandırıcı olsun diye Suriye'de özgürlük savaşçısı olarak nitelediğiniz, eli silahlı gruplardan, muhaliflerden Türkiye'ye bir saldırı oldu, bunu gerekçe göstermek gibi bir senaryo çizdiniz mi, bu senaryoyu Soma faciası ortaya çıkınca mı devre dışı bıraktınız?" dedi.
GENELKURBAY BAŞKANI ÖZEL'E ELEŞTİRİ
Danıştay'ın kuruluş yıl dönümündeki protestoya değinen Koç, "Protesto olayında Başbakan sanki bir belediye başkanı, Genelkurmay Başkanı bir zabıta müdürüymüş gibi salonu terk etmesi açıklaması zor bir manzaradır" dedi.
Koç, PKK tarafından kaçırılan çocuklarla ilgili hükümeti suçladı. Koç, "Genç çocukların dağa kaldırılması, yol kesmeler karşısında, hükümetin boynu bükük kaldı. Bu millet senin A planından ne gördü ki B ve C planının ne görecek" dedi.
OSMANLI USULÜ SÜNNET
Bursa'da oğlunun sünnet törenini Osmanlı usulüyle yapan Bursa Vali Yardımcısı Mehmet Özcan'ı eleştiren Haluk Koç, "Bir kutsal mekanı kullanarak şaklabanlarla, hokkabazlarla oğluna sünnet düğünü yaptı, ne utanmaz arlanmaz insanlarsınız siz. Nedir bu lale devri manzaraları, ortada acı var, nedir bu saltanat gösterileri, yazıklar olsun. Bir de poz veriyor kameralara, tam dönemin vali yardımcısı. Bu da başka türlü bir tekme atma biçimi. Bu vicdanlara indirilmiş bir yumruk. Allah sizi ıslah etsin diyeceğim ama artık o aşamayı geçtiniz" diye konuştu.

(HT/SS)