Abdurrahman ALTUN/HAVZA (Samsun), () - SAMSUN'un Havza İlçesi'nde partililerle buluşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Efendim yol yaptılar, belli iyi yol yapmışlar. Ceplerine yol yapmışlar. Şimdi sandığa gidelim diyorlar. İstersen yüzde 80 oy al. Alnına hırsızlık damgası yapıştı mı senin? Türkiye artık tek partinin diktatörlüğünden kurtulacak yeni bir döneme giriyor" diye konuştu.
Bugün Ankara'dan Samsun'un Havza İlçesi'ne gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, partisinin seçim çalışmalarına katıldı. Koç, Havza’da mahalle ve köy muhtarları ile bir araya gelip, esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. CHP İlçe Başkanı Hasan Topbulut, CHP Havza Belediye Başkan Adayı Ertaş Çoban ve partililer tarafından karşılanan Haluk Koç, burada yaptığı konuşmada, "Devletin en üst katında hırsızlık yapılıyor, devlet soyuluyor, ihaleler yandaş iş adamlarına veriliyor. Ailecek bir zenginleşme var dediğimizde, 'Hele sizde oturun bir iş beceremiyorsunuz, iş yapana laf atıyorsunuz' denildi. Ortada açık seçik mahkemede fezlekelere giren bazı konuşma kayıtları var. Bunu bizzat Genel Başkanımız grup toplantılarında dinletti. Halen meydanlarda dinletiyoruz. Samsun’da da bu tüm millete dinletilecek. Başka yerde yasak. Efendim siz suç işliyorsunuz diyorlar. Yok canım; siz milleti tepeden tırnağa kadar soyana kadar suç işlemiyorsunuz da, ben senin yolsuzluğunu arsızlığını ortaya koyan dinleme kayıtlarını ortaya koyduğumda mı suç işliyorum" dedi.
Konuşmasında Başbakan Erdoğan'a ve hükümete sert eleştirilerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "Efendim yol yaptılar, belli iyi yol yapmışlar. Ceplerine yol yapmışlar. Şimdi sandığa gidelim diyorlar. İstersen yüzde 80 oy al. Alnına hırsızlık damgası yapıştı mı senin? Türkiye artık tek partinin diktatörlüğünden kurtulacak yeni bir döneme giriyor. Hırsızlığın arsızlığın soruşturulacağı, yapanın yanına kar kalmayacak bir dönem. Yerel seçimlerde ya bakan çocuklarını seçeceksiniz ya da vatan evlatlarını.  Her oy namustur. 'Bu kadar namussuzluk yapanlara karşı ben oyumla namusumu koruyacağım' demek zorundayız" diye konuştu.
CHP'li Haluk Koç, Havza İlçesi'nde genç bir belediye başkan adayı gösterdiklerini belirterek, destek istedi. Koç, konuşmanın ardından ilçede esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

AA(MS/CK) (FOTOĞRAFLI)