Ferah IŞIK/DENİZLİ, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’un tahliye edilmesiyle ilgili olarak, “Geç de olsa bir haksızlık giderilmiş oldu” dedi.
Seçim çalışmaları nedeniyle hafta başından itibaren memleketi Denizli’de bulunan Keskin, Karaman Semt Pazarı’nı ziyaret edip, pazarcılarla sohbet etti. Ergenekon Davası kapsamında 6 Ocak 2012’de tutuklanan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’un İstanbul 20'nci Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla tahliye edilmesinin geç de olsa bir haksızlığın, hukuksuzluğun giderilmesini sağladığını ifade eden Keskin, “Başbuğ’un yargılanma kararı insanların vicdanını kanatan bir karardı. Türkiye’de yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınan İranlı işadamı ile bakan çocukları, kaçma ihtimali bulunmadığı gerekçesiyle serbest bırakılırken, bu ülkenin Genelkurmay Başkanı, gazetecileri, milletvekilleri, “yurt dışına kaçma ihtimali var' diye tutuklu kaldı. Eski Genelkurmay Başkanı’nın tahliyesi ile geçte olsa bir haksızlık giderilmiş oldu. Umarız diğer Ergenekon sanıkları da özgürlüklerine kavuşur” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Mart seçimlerinin ardından YouTube ve Facebook'u kapatabilecekleri yönündeki açıklamasını da değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin, “Başbakan anti-demokratik ve faşist tavırlarını her geçen gün sertleştiriyor. Basını kendi tekeline aldı. İstediği gibi manşetler attırabiliyor, yazılacak haberleri kendisi belirliyebiliyor. Medya patronlarını da baskı altına alarak seslerini kıstı. Şimdi de Facebook, Youtobu ve Twitter gibi paylaşım siteleriyle uğraşmaya başladı. Bu halk, hiçbir zaman bu kadar devlet baskısını hissetmemişti. Bu halk, 30 Mart’ta sandık başına giderek Recep Tayyip Erdoğan’ın sesini kısacaktır” diye konuştu.

FI(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)