ISPARTA'da partisinin aday tanıtım toplantısına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, mevcut iktidarın demokrasiyi, arka sokaklarda, ucuz tezgahlarda satılan 'defolu mal' haline getirdiğini söyledi.
Adnan Keskin, partisinin Isparta'da Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşen belediye başkanı aday tanıtım toplantısına katıldı. Dinar Belediye Bandosu'nun 10'uncu Yıl Marşı'nı seslendirmesiyle başlayan toplantıda konuşan Adnan Keskin'in hedefinde hükümet vardı. 2002 yılında işbaşına gelen siyasi iktidarın Türkiye'nin gündemine yepyeni siyasi sorunlar kattığını savunan Keskin, toplum olarak beraber yaşamın çimentosu ve betonu olan cumhuriyetin maalesef bugün tartışmaya açıldığını belirtti.
YARGI ARKA BAHÇE DURUMUNDA
Türkiye'de yargının Adalet ve Kalkınma Partisi'nin arka bahçesi durumuna düşürüldüğünü iddia eden Keskin, "Artık bu ülkede yargı, adaleti yerine getiren bir mekanizma olmaktan uzaklaştırılmış, siyasal iktidarın talimatlarını yerine getiren, verdiği kararlarla toplumun ve bireylerin vicdanını sızlatan bir kurum haline gelmiştir" dedi.
'DEMOKRASİYİ DEFOLU MAL HALİNE GETİRDİLER'
CHP'li Keskin, artık Türkiye'de güvenlik güçlerinin de toplumun güvenliğini yerine getiren kurum olmaktan çıkıp, siyasal iktidardan hak isteyen insanların üzerine tazyikli su sıkan, biber gazı sıkan, cop kullanan kurum haline geldiğini söyledi.
Geride kalan zaman dilimlerinde işkencenin karakollarda yapıldığını, günümüz Türkiye'sinde ise sokaklarda, parklarda işkence yapıldığını savunan Keskin, şöyle devam etti:
"Binlerce gencimiz gözünü, hayatını kaybediyor. Gezi eylemlerinde yaşanan vahim olaylar, Türkiye Cumhuriyeti devletinde demokrasinin ne kadar defolu hale geldiğini göstermektedir. İleri demokrasi diyerek, toplumun karşısına çıkıp televizyon ekranlarında gerdan kırarak iddiada bulunan siyasi iktidar, demokrasimizi arka sokaklarda, ucuz tezgahlarda satılan 'defolu mal' haline getirmiştir. Demokrasi, siyasal iktidara yandaş olanlar için hak tanımakta, ona karşı olanlar içinse bu toplumun gereksiz insanları gibi toplumun dışına itilmektedir."
'EY BAŞBAKAN, CUMHURİYET SAYESİNDE ORADASIN'
AK Parti iktidarının cumhuriyetle kazanılan kurum ve kuralları ortadan kaldırmak için uğraştığını kaydeden Keskin, "Ey Başbakan, o cumhuriyetin verdiği imkanlarla geldin o koltuklara oturdun. Şimdi kalkıyorsun, o cumhuriyetin verdiği olanaktan yararlanarak başbakanlık koltuğunda halkın mutluluğu için kullanman gereken yetkileri, cumhuriyetin kutlanmasını engellemek için kullanıyorsun. Türkiye için yüz karası bir tablodur bu" diye konuştu.
Keskin, konuşmasının ardından partisinin Isparta Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı ile bazı ilçe ve belde belediye başkan adaylarını tanıttı.