Hasan DÖNMEZ/KONYA, () - CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Konya Sanayi Odası'nın Cumhurbaşkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için bağış kampanyası başlattığını öne sürdü. Kart, bu kampanyanın yasalara, mevzuat ve etik ilkelere aykırı olarak ve seçim güvenliğini ihlal ederek, haksız oy teminine yol açacağını belirterek, Yüksek Seçim Kurulu'nu göreve davet etti.
Milletvekili Atilla Kart, yaptığı açıklamada, Konya Sanayi Odası’nın, yasa, mevzuat ve etik ilkelere aykırı olarak ve seçim güvenliğini ihlal ederek, Recep Tayyip Erdoğan’a haksız oy teminine yol açacak biçimde bağış yapılması yönünde kampanya başlattığı belirtildi. Kart, şöyle dedi:
"Konya Sanayi Odası’nın tüzel kimliğini istismar ederek, görev ve yetkilerini kötüye kullanan yetkililer hakkında ayrıca suç duyurusu sürecini başlatacağız. Şimdiki hal; görev ve yetkisini kötüye kullanmak suretiyle Anayasal ihlal içinde bulunan Sanayi Odası’nın bu kampanyasına yönelik olarak, Yüksek Seçim Kurulu’nun Anayasa’dan doğan denetim görevini yapması için göreve davet ediyor ve duyuruda bulunuyoruz."

FOTOĞRAFLI