KOCAELİ'de CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan'ın proje tanıtım toplantısına katılan CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın, "AKP'yi inşallah göndereceğiz. Buradan da göndereceğiz. Türkiye'nin bütün kentlerinde göndereceğiz" dedi.
İzmit Halkevi'nde CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan'ın proje tanıtım toplantısına konuk konuşmacı olarak eski CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın, CHP milletvekilleri Haydar Akar, Hurşit Güneş, Mehmet Hilal Kaplan, CHP İzmit Merkez Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, eski milletvekili Hikmet Erenkaya, CHP'li Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Seyit Torun ile çok sayıda partili katıldı.
'AKP'Yİ İŞALLAH GÖNDERECEĞİZ'
Dünya kentlerinin üretim ve siyasetle ilgili yapısının değişmeye başladığını söyleyen Karayalçın konuşmasına söyle devam etti:
"Dünyada üretim ve siyasetle ilgili yapı değişmeye başladı. Önümüzdeki 10 yıllık süre içinde bu yarış daha da hızlanacak. Kent yöneticileri bu yarışta yer tutup yaratılan değerden daha fazla payı kendi kendilerine çekebilmek için Dünya'nın güzelliklerini yönetimine talip oldukları ve yönettikleri kente getirebilmek için bir çaba ve yarış içindeler. Yarış bizimle AKP arasında değil. AKP'yi işallah göndereceğiz. Buradan da göndereceğiz. Türkiye'nin bütün kentlerinden de göndereceğiz. Bizim için yarış Dünya'nın büyük metropelleriyle yarış şeklinde anlaşılmalı ve böyle bir yarış içersine girilmeli. Kentin varolan bütün olanakları harekete geçirmek gerekir. Bunun için de bir niyetinizin olması ve bir birikim taşımanız gerekir" diye konuştu.
'CHP'NİN YÖNETİME GELMESİ İÇİN VİTES YÜKSELTMEMİZ GEREKİR'
CHP'nin vites yükseltmesi gerektiğini söyleyen Karayalçın, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Çok iyi açıklanmış değil ama. İnsan koşarken, sıçrarken yada uzağa atlarken icinden ikinci bir nefes çıkıyormuş. Buna ikinci nefesmi yoksa ikinci vitesmi dersiniz bilemiyorum. Ama bu sadece sporcular için değil CHP içinde geçerli olmalı. İçimizden ikinci gerekirse üçüncü nefesi çıkarabilmeliyiz. Bunun ödülü büyük. Tahsin Tarhan konuşmasının sonunda sevgili yunus emremizden bir alıntı yaptık. Bunun bedeli Şah'ın indirilmesidir. Şah'ın indirilmesi için ve CHP'nin yönetime gelmesi için ikinci, üçüncü ve dördüncü viteslere ihtiyaçımız olduğunu söylüyorum." 
PROJELERİNİ AÇIKLADI
CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahsin Tarhan sinevizyon gösterisi ile projelerini açıkladı. Sanayi kenti Kocaeli'nde işsizliği önleyeceklerini söyleyen Tarhan, "Kocaeli sanayi kenti, zenginlik, bilgi, teknoloji, Üniversite var ama Kocaeli'nde olmayan şeyler var. Kocaeli'nin arka mahallelerine gittimiz zaman işsizlik, yoksulluk Türkiye ortalamasının altında. Türkiye ortalamsında işsizlik 9.9 iken Kocaeli'nde yüzde 13. Biz işsizliği önleyeceğiz. Hazırladığımız projeler ile Kocaeli'nin vizyonunu tamamen değiştireceğiz" dedi.

EA(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)