CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Sena Kaleli, Suriye’deki iç karışıklıklar sebebiyle Bursa'ya gelen Suriyeli sığınmacıları Meclis gündemine taşıdı. Sena Kaleli, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle Meclis'e verdiği soru önergesinde; Bursa’da yaşayan ve son 4 yıl itibarıyla Türk vatandaşlığına kabul edilen Suriyeli sığınmacıların sayısıyla birlikte, 30 Mart yerel seçimlerinde oy kullanan Suriyelileri ve nerelerde konakladıklarını sordu.
CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi (PM) Sena Kaleli, Suriye’deki iç karışıklıklar sebebiyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli sığınmacıları Meclis gündemine getirdi. Kaleli, Suriyeli sığınmacıların Bursa’daki akıbetiyle ilgili hazırladığı soru önergesinde; halen Bursa’da konuk edilen Suriyeli sığınmacıların nerelerde barındırıldığını, Suriyeli sığınmacılar için bugüne kadar yapılan toplam harcama tutarını ve sığınmacıların toplam sayısını İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya sordu.
Sena Kaleli’nin Bursa’daki Suriyeli sığınmacılar ile ilgili TBMM’ye sunduğu soru önergesinde, şu ifadeler yer alıyor:
“Suriye’deki iç karışıklık nedeniyle ülkemize geçen sığınmacılardan Nisan 2014 itibarıyla ne kadarı Bursa’da konuk edilmektedir? Halen Bursa’da konuk edilen Suriyeli sığınmacılar nerelerde barındırılmaktadırlar? Bunların kaçı erkek, kaçı kadın ve çocuktur? Bursa’da konuk edilen Suriyeli sığınmacılar için bugüne kadar yapılan toplam harcama ne kadardır ? Sığınmacılara yönelik gıda, giysi ve yakacak yardımlarının dışında nakdi olarak aylık bir ödeme yapılmakta mıdır ? Son 3 yıl itibarıyla Bursa’da konut sahibi olan ya da kiralayan kaç Suriyeli vardır ? Bursa’da TOKİ konutlarına yerleştirilen Suriyeli sığınmacı var mıdır ? Bursa’da konuk edilen Suriyeli sığınmacılardan çalışma izni için başvuran ve çalışma iznine sahip olanların sayısı kaçtır ? Bursa’da bulunan Suriyeli çocuk sığınmacılardan kaçı eğitim yaşındadır? Bunlar eğitimlerini nasıl sürdürebilmektedirler ? Bursa’da yaşayan ve son 4 yıl itibarıyla Türk vatandaşlığına kabul edilen Suriyeli sığınmacıların sayısı ne kadardır? 30 Mart Yerel Seçimleri'nde Bursa’da oy kullanma hakkına sahip olan Suriyeli sığınmacı sayısı kaçtır ? Bursa’da bulunan Suriyeli sığınmacılarla ilgili Türk Ceza Kanunu kapsamında hakkında işlem yürütülen, hakim karşısına çıkarılan ve tutuklanan var mıdır ?”

NG(FK/AK)(FOTOĞRAFLI)