Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, () - CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, YGS sınav sorularının açıklanmamasını eleştirerek, "üniversite sınav soruları şu ana kadar açıklanıyordu, bu yıl ilk kez yüzde 20’si açıklandı. Yani 32 soru. Niye diğerlerini açıklamıyorlar?" dedi.
İnce, partisinin Yalova Belediye Başkan adayı Vefa Salman ve partililerle yürüyüş gerçekleştirdi. Cumhuriyet Caddesi üzerinden başlayan yürüyüş, İstanbul Caddesi, Kıbrıs Sokak, Mimar Sinan Caddesi ve Gazipaşa Caddesi güzergâhında devam etti. Suwon Parkı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İnce, "Uzun Adam, oğluyla konuşmasında biliyorsunuz 'sıfırlandın mı?' diye soruyordu. Evindeki paraları tam sıfırladı mı bilmiyorum ama, Türkiye’de devletin temel niteliklerini sıfırladı. Türkiye’de onuru, hukuku, adaleti, devlet geleneklerini bu uzun adam sıfırladı" diye konuştu.
YGS sorularının sadece 32'sinin açıklanmasına da tepki gösteren İnce sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bakın üniversite sınav soruları şu ana kadar açıklanıyordu, bu yıl ilk kez yüzde 20’si açıklandı. Yani 32 soru. Niye diğerlerini açıklamıyorlar? Yine mi soruları çaldılar, birilerine peşkeş çektiler bunları. Bu konuda herkesin kuşkusu var tabi. Açıklanan bu 32 sorudan da bir tanesi yanlış çıktı yine. Bakın değerli arkadaşlarım burada diyor ki ÖSYM yetkilileri, 'bu soruları açıklayanlar devlet sırrını açıklamış' diye casus olarak nitelendirilecekler. Böyle saçma bir şey olur mu? Bir; bu sınava girenler, bu sınavın parasını verdi. İki; bunlar, 2 milyon kişi devlet memuru değil ki devlet sırrını açıklamış olsun. Üç; 2 milyon kişinin bildiği şey sır olmaz. Bu soruları kime peşkeş çektiler, hangi yandaşlarına verdiler? O Uzun Adam bunu açıklasın. Hani MİT’e görev vermişti KPSS soruları çalınınca. MİT ne iş yapar? MİT sadece bizi mi izliyor, bizim telefonlarımızı mı dinliyor? Muhalefet milletvekillerini mi dosyalıyorlar. MİT 2 milyon çocuğun, 2 milyon gencin sorularını geçmişte kim çaldı onu bulsun. Şimdi de niye 5’te 1’i açıklanıyor onu bu uzun adam millete anlatsın."

SG(FK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)