Engin ÖZMEN/EDİRNE, () - CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, seçim çalışmaları için geldiği Edirne’de Gezi Parkı eylemleri sırasında gaz fişeğiyle yaralanan ve 269 gün yoğum bakımda tedavi gördükten sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’a yazdığı şiiri okudu. Ergenekon tahliyelerini de değerlendiren İnce, "Silivri’de tutulan insanların ahı var Recep Erdoğan’ın üzerinde ahı. Berkin Elvan’ın, Türkan Saylan’ın, derelerin, kuşların, balıkların ahı var. Bunlar var ya perişan olacaklar" dedi.
Seçim çalışmaları için Trakya turuna çıkan CHP Grup Başkan Vekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, dün geceyi Edirne’de geçirdi. Bugün Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda partililerle bir araya gelen İnce, konuşmasına Gezi Parkı eylemleri sırasında gaz fişeğiyle yaralanan ve 269 gün yoğum bakımda tedavi gördükten sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’a hitaben yazdığı şiiri okuyarak başladı. İnce, şiirinde şunları dile getirdi:
"Gezi Parkı’nda gitar çalma çocuk vurulursun/ Bakan çocukları gibi tarihi eser çal, bankalardan para çal, ihalelerden imardan çal/ Yok öyle çav bella, sakat kalırsın, öldürülürsün/ Altın çal ki polis amcaların, bakan baban, Recep usta seni korusun/ Sokaklarda türkü çalma Mehmet çocuk, katilin belirsiz olur/ Katili bulunsa da ödül alır, kahrından Fadime anan ölür/ Ama haklısın çocuk/ Bir fare gibi çalarak, yetim hakkı yiyerek, şerefsizce yaşamaktansa ve gerekirse türkü tadında yaşamak için türkü çalarak ölmeyi göze almalısın."
Şiirin ardından konuşmasını sürdüren İnce, "Berkin çocuk öldü. Eğer gitar çalan çocuklarınızın ağaca, yeşile, Cumhuriyet’e, yaşam şekline sahip çıkan çocuklarınızın sokak ortasında dövülerek öldürülmesini istemiyorsanız bu ampulden kurtulmamız lazım, bu diktatörden kurtulmamız lazım, bu faşistten kurtulmamız lazım. Bundan kurtulmanın, aklın yolu bir; sağcısı, solcusu, Alevisi, Sünnisi, kadını, erkeği, Demokrat Partilisi, Adalet Partilisi, Anavatan Partilisi, DSP’lisi, MHP’lisi, CHP’lisi hepimiz Atatürk’ün partisine sahip çıkmak zorundayız" dedi.
'AYRAN İÇKİ DEĞİLDİR, BAŞBAKAN DA MİLLİ DEĞİLDİR'
AK Parti hükümetinin tarım politikalarını eleştiren CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, son 10 yıl, 2 Trakya büyüklüğünde, 6.5 İstanbul büyüklüğünde tarım alanının ekilemediğini kaydederek, "10 yıl önceki ayçiçeği, buğday fiyatı bugün aynı. Mazot 1 liradan 5 liraya çıkmış, Başbakan meydanlarda konuşuyor ‘Milli içkimiz ayrandır’ diyor. Vicdansız, saman ithal, inek angus; ayran milli, öyle mi? Böyle bir şey olur mu? Ben de dedim ki ayran içki değildir, Başbakan da milli değildir" diye konuştu.
'BOŞU BOŞUNA İNSANLARI PERİŞAN ETTİLER'
Özel yetkili mahkemelerin kaldırılması ve tutukluluk süresinin 5 yıla indirilmesinin ardından cezaevlerinde başlayan tahliye kararlarını değerlendiren CHP’li İnce, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu mahkemeler, mahkeme değildi. Zaten gecikmişti bunlar. Boşuna boşuna bu insanları 4-5 yıl perişan ettiler. Pek çok insanı sağlığından ettiler. Birçok kadına acı çektirdiler, pek çok çocuğa gözyaşı döktürdüler. Silivri’de tutulan insanların ahı var Recep Erdoğan’ın üzerinde ahı. Berkin Elvan’ın, Türkan Saylan’ın, derelerin, kuşların, balıkların ahı var. Bunlar var ya perişan olacaklar. Edirne’ye gelmemin sebebi şu: Sınır bölgesi kaçabilirler, dikkat edin. Eğer gece yarısı birisini görürseniz ‘yok canım bu değildir’ demeyin. Hemen arkadaşları uyarmaya geldim."
Konuşmasının ardından partililerle hatıra fotoğrafı çektiren İnce, daha sonra Edirne’den ayrıldı.

EÖ(LK/CK) (FOTOĞRAFLI)