Gökhan CEYLAN/ SİVAS, () - CUMHURİYET Halk Partisi Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Türkiye'yi 30 Mart'ta ikiye bölmeliyiz. Bir yanda ayakkabı kutularında dolar biriktirenler olacak, diğer yanda çocuklarına harçlık veremeyen babalar olacak" dedi. 
CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce seçim çalışmaları için akşam saatlerinde Sivas'a geldi. Seyrantepe Mahallesinde partilileriyle bir araya gelen İnce, Ak Parti hükümetini eleştirdi. Hafif kar yağışı altında gerçekleşen mitinge yaklaşık 600 kişi katıldı. 30 Mart'ta Türkiye'yi ikiye bölmeleri gerektiğini belirten Muharrem İnce, şunları söyledi: "Eğer siz çocuklarınızın sınavda sorularının çalınmasını istemiyorsanız, eğer bu ülkenin soyulmasını istemiyorsanız hep beraber olmalıyız. Biz Türkiye'yi 30 Mart'ta ikiye bölmeliyiz. Türkiye'yi Türk-Kürt diye ikiye bölmeyeceğiz, Alevi-Sünni diye ikiye bölmeyeceğiz, başı örtülüler-başı açıklar diye bölmeyeceğiz. Türkiye'yi şöyle böleceğiz, bir yanda bakan evlatları, diğer yanda vatan evlatları olacak. Bir yanda ayakkabı kutularında dolar biriktirenler olacak, diğer yanda çocuklarına harçlık veremeyen babalar olacak. Bir yanda 700 bin liralık hediye saat alan bakanlar olacak, öbür yanda asgari ücretle geçinemeyen taşeron işçiler olacak. Türkiye'yi böyle ikiye bölersek hep beraber kurtuluruz."
KAMYONLA ÇALMIŞLAR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydıyla da ilgili değerlendirmelerde bulunan İnce, "90 trilyonu 200 liralık banknotlardan yapsan 450 kilo yapıyor. Yüz liralık banknotlardan yapsan 900 kilo yapıyor. 50 liralık banknotlardan yapsan bin 800 kilo yapıyor. Hani diyorlar ya eşek yüküyle çalmış bunlar diye. Eşek değil bunlar kamyonla çalmış, kamyonla. Şu anda üzerinde olduğumuz kamyonun içine o parayı dolduralım desek sığdıramayız. Bir yanda açlıktan ölen çocuklar var, bir yanda 3 yaşındaki Muharrem'in cesedini sırtında taşıyan babalar var, bir yanda da kamyonla götüren babalar var. Bakın 7 dakikada anlatıyor. Boşalt diyor boşalt. 7 dakikada zor anlıyor. Bakanın oğlu 1 dakikada anlıyor. Aslında oğlana kızıyor. 'Oğlum uzun uzun anlatamam dinliyorlar. Ömrümü yedin? Sen biraz küçük oslaydın seni caminin avlusuna bırakırdım' diyor" dedi.
SAF ADAMDAN BAŞBAKAN OLUR MU?
Ak Parti hükümetinin önceleri cemaatle ilişkilerinin iyi olduğunu hatırlatan İnce, şöyle devam etti: "Cemaate niye çete diyorsun, niye paralel devlet diyorsun? 'Kandırılmışım, safmışım' diyor. Ey Cumhuriyetin çocukları saf adamdan başbakan olur mu? Biz saf başbakan istemiyoruz. Cemaat bunu kandırdıysa, Obama buna kim bilir neler yapmıştır. Cemaat bunu kandırdıysa, Putin buna neler yapmıştır. Eğer internette bizim genel başkanımızın böyle oğluyla konuşmaları geçseydi, 4 bakanın hırsızlıktan, rüşvetten fezlekesi olsaydı, bu millet bizi sokağa çıkarmazdı. CHP binalarını taşlarlardı. Bakın size başka bir yalanını anlatayım. Diyor ki Kabataş meydanında bir kadına 70-80 belden yukarısı çıplak erkek deri eldivenlerle saldırmışlar. Dedik ki böyle bir şey olmaz. Olaydan 5 gün sonra bir adli tıp raporu alınmış. Adli tıp raporunu aldı milletin önüne çıktı dedi ki, 'Bu olaya olmadı diyenler bu adli tıp raporunu nerenize koyacaksınız.' 2 gün sonra Kanal D görüntüleri yayınladı böyle bir olay olmamış. Şimdi ben Recep Erdoğan'a Sivas'tan sesleniyorum. Sen o Kanal D'deki görüntüleri nerene koyduysan adli tıp raporunu da oraya koyacağız."
Muharrem İnce daha sonra partililerle birlikte, 'Eski partini bırak da gel. Okunmuş mektuplarını yak da gel. Türkiye ne halde bakta gel. Ampülü patlatta gel. Altı oku yakana tak da gel' şirini okuyarak sözlerini tamamladı.

GC (EA/RT) (FOTOĞRAFLI)