UZUN ADAMDAN HEP BERABER KURTULUCAĞIZ
Giresun'a gelen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce CHP'li Belediye Başkanı Kerim Aksu, İl Başkanı Eşref Karaibrahim ve partililerle birlikte Debboy mevkiinde bir araya geldi. Grupla birlikte Atatürk Meydanı'na kadar yürüyen İnce burada toplanan partililere hitap etti. Hükümete yüklenen, 17 Aralık operasyonun ardından gelişen olaylara değinen İnce, “Bunlar bizim çocuklarımıza toma ile saldırıyor, kendi çocuklarına tomarla dolar veriyor. Bunlar mücahitti müteahhit oldu, şimdi de her şeye müsait oldular” dedi.
İnce şöyle devam etti:
"Bu uzun adam 6 aydır meclise gelmedi. Ben ona şöyle diyorum; meclise gelemedi, meydanlarda gürledi. Kutuların suçunu savcılara yükledi. Besmele ile başladı, insanları dışladı. Küçücük çocukları tomalarla haşladı. Yandaşları kefenlere büründü ama 30 Mart’ın sonunda Yüce Divan göründü. Bu uzun adamdan hep beraber kurtulacağız.”
SEÇİMİ ERTELEMENİN BİR YOLUNU ARIYOR 
Başbakan Erdoğan’ın seçimden korktuğunu dile getiren İnce, “ Seçimden korktuğu için de Suriye ile savaşa girmenin, seçimi ertelemenin bir yolunu arıyor. Şu anda düşündüğü bu. Yani çocuğunun birine bedelli askerlik yaptıracak, öbürüne çürük raporu alacak, Giresunlu fukara Ahmet amcanın çocuğu da gidecek Suriye’ye savaşa” diye konuştu. 
SADECE SAAT DEĞİL, RÜŞVET FEZLEKESİ DE VAR
Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İnce, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın avukatının CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında asılsız iddialarda bulunduğu gerekçesiyle dava açılacağı yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:
“Biz demirden korksaydık trene binmezdik, davadan korksaydık siyaset yapmazdık. Sayın Genel Başkanımız zaten onlarca, yüzlerce davası olan birisi. Davalardan korkacak hali yok. Genel Başkanımıza dava açacağına savcının fezlekesine baksın. 52 milyon dolar rüşvetten söz ediliyor. Bence onlara baksın önce. Yani sadece 700 bin liralık saat değil, '27 defa da 52 milyon dolar rüşvet' diye de fezleke var. O fezlekeleri düzgün okusun. Hani milletten sakladıkları yetmiyormuş gibi milletvekillerinden sakladıkları fezlekeler var ya, Zafer Çağlayan onları okusun. Ondan sonra eğer içinde biraz vicdan kırıntısı varsa, biraz ahlaktan nasibini almışsa, biraz siyasette etik biliyorsa, biraz şeffaflık biliyorsa, batıyı o kadar gezmiş biri olarak batı ülkelerini azcık biliyorsa, o fezlekeyi okuduktan sonra Genel Başkanımıza dava açıp açmama hakkını kendisi düşünsün.”
GÖKÇEK BENİM AYARIMDA DEĞİL, KALİBRESİ DÜŞÜK
İnce, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in CHP lideri Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli ve bazı büyükşehir belediye başkan adaylarına suikast yapılacağı  yönündeki iddiasını da, “O ciddiye alınacak bir adam değil. Melih Gökçek benim ayarımda adam değil. Kalibresi düşük, ona cevap veremem” diye yanıtladı. İnce, daha sonra Ordu’ya gitti.

HK (TM/AK) (FOTOĞRAFLI)