"CAMİYE CEBİNDEKİ HARDAM PARAYLA HİÇ GİRİLMEZ"

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Pazarcık'taki temaslarının ardından Elbistan'a geçti. Burada partililerine seslenen İnce, Başbakanı eleştirerek, "Bu uzun adamın burada da resmi var mı? Başı dikmiş. Bu uzun adamın niye başı dik biliyormusunuz? Boğazına kadar pisliğe battı için başı dik yürüyor. Bu uzun adam meydan meydan geziyor diyor ki; 'camiye ayakkabıyla girilmez.' Çocuklara arkadan gaz geliyordu, cop geliyordu, biber gazı geliyordu. Çocuklar da can havliyle kendilerini camiye attılar. Onlar da biliyordu camiye ayakkabıyla girilmeyeceğini ama bir zaruriyet vardı. Çocuklar girdiler. Uzun adama şöyle söylüyorum; camiye ayakkabıyla girilmez doğru söylüyorsun ama camiye cebindeki haram parayla hiç girilmez" dedi.

"SAF ADAMA KIZ DA VERİLMEZ, OY DA VERİLMEZ"

Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan'ın cemaat tarafından kandırıldığına ilişkin sözlerini eleştirerek, "O uzun adam diyor ki; 'Ben safmışım' diyor. 'Beni cemaat kandırdı' diyor. Saf adamdan bakkal olur mu? Olmaz çünkü veresiye defteri tutamaz. Saf adamdan Başbakan olur mu? Olmaz. Yaşlılara soruyorum. Sana gelse dese ki; Allah’ın emriyle kızını istiyorum ama ben biraz safım dese ona kız verirmisin? Saf adama kız da verilmez, saf adama oy da verilmez" diye konuştu.

BAŞBAKANA NOT VERDİ

"Buna ben bir fizik öğretmeni olarak derslerden not vereceğim" diyen Muharrem İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Beden eğitimi 'futbolcuyum' dedi, beygirin üstünde 2 dakika duramadı, sıfır. Müzik; hazineden paramızı çaldılar, sınavda çocuklarımızın sorusunu çaldılar, sandıkta oyumuzu çaldılar. Meğer bunlar Dombra’yı da çalmışlar. Seçim şarkıları da çalıntıymış. Müzik de sıfır. Türkçe; 60 yaşına gelmiş halen daha CHP demesini bilmiyor. Türkçe de sıfır. Kimya; milletin kimyasını bozdu o da sıfır zaten. Din kültürü ve ahlak bilgisi; berbat. Yalan, haram, talan, rüşvet, yolsuzluk bunda, din kültürü ve ahlak bilgisi yıldızlı sıfır. Bütün derslerden sıfır verdin, hiç mi bir alamaz diyeceksiniz. 1 alacağı ders var. Yabancı dil. 'One munite' demesini biliyor. Şimdi bu adama bizim tasdikname vermemiz lazım."

Muharrem İnce, temaslarının ardından ilçeden ayrıldı.

Hasan GÖÇER/ELBİSTAN (Kahramanmaraş), ()



HG (HK/SSA) (FOTOĞRAFLI)