CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce,  "At izi, it izine karışmış durumda Türkiye de. 'Ben bir kesime kızdım da dershaneleri kapatacağım', bu kafa, sağlıklı bir kafa değildir. Böyle bir şey olmaz. Eğitim kurumları böyle tartışılmaz. Eğitim kurumlarının üzerinden intikam alınmaz" dedi.
CHP'li İnce, partisinin Kırıkkale merkez, Keskin ve Karakeçili ilçe belediye başkan adaylarını tanıtmak üzere bu sabah Keskin İlçesi'ne geldi. Cuma namazını Çarşı Camisi'nde kılan Muharrem İnce, daha sonra partisinin ilçe binasında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
İnce, "Arınç, bugün bir açıklama yapmış. 'Milli Güvenlik Kurulu kararları gizlidir. Bunları gazete nasıl basıyor' demiş. Şimdi bu gerçekten bir komedi. Sana suikast iddiası ile devletin kozmik odasına girildi, daha ne konuşuyorsun. Bu ülkede gizli bir şey kaldı mı? Herkesin telefon kaydı, herkesin özel hayatı gazetelerde, internet sitelerinde gezmiyor mu?" dedi. İnce daha sonra AK Parti Gaziantep Millitvekili Şamil Tayyar'ın sözlerini hatırlatarak, "Bir AKP milletvekili çıkıyor diyor ki; 'Biz emniyeti cemaate vermiştik'. Peki ben şimdi soruyorum; Yargıyı kime verdiniz? Türk Silahlı Kuvvetleri'ni kime verdiniz? Üniversiteleri kime verdiniz? İhaleleri kime verdiniz? Böyle bir mantık olabilir mi? Bakın bir klasör açıldı. Türkiye'nin durumu ortaya çıktı. Bavul açılınca Türkiye'de neler oluyormuş göreceğiz" dedi.
Türkiye'de bu dönemin aydınlatılmasını istediklerini söyleyen İnce, şöyle devam etti:
"Türkiye'de dik durmadan dik durarak, diklenmeden duran birisi vardı. Öyle olduğunu söylüyordu. Meğer Kasımpaşalı çakma bir kabadayı imiş. Bu da ortaya çıktı. At izi, it izine karışmış durumda Türkiye de. 'Ben bir kesime kızdım da dershaneleri kapatacağım', bu kafa, sağlıklı bir kafa değildir. Böyle bir şey olmaz. Eğitim kurumları böyle tartışılmaz. Eğitim kurumlarının üzerinden intikam alınmaz. Eğitim kurumlarına ceza verilmez. Bu kafa sağlıklı kafa değil, yarın CHP'ye kızarsan, meslek liseleri mi kapatacaksın?. MHP'ye kızarsan ön lisans bölümlerini mi kapatacaksın? Bu kafa sağlıklı bir kafa değil. İnşallah bu yerel seçimlerde bunlardan kurtulacağız."
MELİH GÖKÇEK KARANLIKTA UYUYAMAZ
Melih Gökçek'in kendisiyle ilgili yaptığı açıklamayı da değerlendiren Muharrem İnce, "Melih Gökçek karanlık'ta uyuyamaz. Melih Gökçek gün ışıyana kadar sabah 5.30-06.00'ya kadar twitter üzerinde uğraşır. Güneş çıkınca uyumaya başlar, başka türlü uyuyamaz. Ben sabah yola çıktığımda Ankaralı'lara 'Klakson çalmayın, Melih uyuyor' dedim. 'Uyandırmayın Melih'i. Bana Kırıkkale yolları, ona güzel uykular' dedim. 'Üç Muharrem lazım benimle mücadele etmesi için' demiş. Ben grup Başkanvekiliyim. Grup Başkanvekili aday adayı olmaz" dedi.
'YEDİRMEYİZ' ÜSLUBUNU BAŞBAKANDAN ÖĞRENDİK
CHP Milletvekili Kamer Genç'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Japon Büyükelçiliği resepsiyonunda yaptığı konuşma sırasında gösterdiği tepki üslubunu doğru bulmadığını da belirten Muharrem İnce, "Onu doğru bulmuyorum. Ama Başbakan'dan öğrendiğimiz bir şey var. Bakın ilk kısmını eksik yazmayın. Hanımefendiye o şekilde hareket etmesini doğru bulmuyorum. Ama 'Müsteşar böyle' dediğimizde Başbakan ne dedi? 'Müsteşarı size yedirmem' dedi. 'Bakan böyle' dediğimizde ne dedi? 'Bakanımı size yedirmem' dedi. Vali millete 'Gavat' dedi, 'Valiyi size yedirmem' dedi. Kamer Genç in üslubunu doğru bulmuyorum. Ama Tayyip Erdoğan, 'Kamer Genc'i sana yedirmeyiz'. Biz de bu 'Yedirmeyiz' üslubunu Başbakan'dan öğrendik" diye konuştu.