CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AK Parti iktidarının Türkiye’nin bütün kurumlarını çökerttiğini öne sürerek, "Bunların kolunu kanadını kıracağız 30 Mart’ta. Sonra da genel seçimde bunları göndereceğiz. Otobüslere doldurup Yüce Divan’a göndereceğiz merak etmeyin" dedi.
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, seçim bölgesi Yalova'da, CHP İl Başkanı Özcan Özel, Belediye Başkan Adayı Vefa Salman ve partililerin de katılımıyla basın toplantısı düzenledi. İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ergenekon ve Balyoz davalarında yeniden yargılamaya olumlu baktıkları yönündeki açıklamasını değerlendirdi.
Türkiye'nin 11 yıldır hukukun canına okuyan, hukuku katleden, adalet mekanizmasını yok eden bir iktidarla karşı karşıya olduğunu söyleyen İnce, "Bugün de adaleti, hukuku lütfeden bir Başbakan var. Bu adaleti, hukuku bu noktaya sen getirmedin mi? Bana sorarsanız, yeniden yargılama falan bunlara gerek yok. Çünkü ben orada tutuklu, hükümlü olanların serbest bırakılması gerektiğini düşünüyorum. Yeniden yargılamaya bile gerek yok. 'Orduya kumpas kuruldu' diyen Başbakan'ın Başdanışmanı varken, her şey ortadayken, hiç gerek yok derhal serbest bırakılmalı bunlar" dedi.
İnce, "Ben bu noktadayım ama kurumsal olarak, parti olarak, bu çalışmaların içinde oluyoruz. Arkadaşımız, Grup Başkanvekilimiz Engin Altay Bey bunu yürütüyor" dedi. İnce, şöyle devam etti:
"Bana sorarsanız kamu vicdanında zaten aklanmıştır o arkadaşlar. Bugün hapiste olanlar kamu vicdanında zaten suçsuzdur. Mahkemelerin hali ortada, adliyenin hali ortada. Bunu herkes görüyor. Yeni bir şey söylemeye gerek yok. Türkiye’yi perişan etti bunlar. Türkiye’nin bütün kurumlarını çökerttiler. Yazık ettiler bu ülkeye. Bir an önce bunlardan kurtulmamız lazım. 30 Mart Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde bir temizlik tarihi olarak hatırlanacaktır. Bunu herkes böyle bilsin. Bunların kolunu kanadını kıracağız 30 Mart’ta. Sonra da genel seçimde bunları göndereceğiz. Otobüslere doldurup Yüce Divan’a göndereceğiz merak etmeyin."
Muharrem İnce, basın açıklamasının ardından, esnafı gezdi, dertlerini dinledi. Bir ayakkabı mağazasının önünden geçen İnce, işyeri sahibine, "Fazla ayakkabı kutusu var mı? Meclise götüreyim AKP’lilere, dolar koyarlar" diyerek espri yaptı.
Daha sonra, yol üzerindeki Muharip Gaziler Derneği'ne giden Muharrem İnce, burada duvarda asılan tüfeği alıp inceleyerek, gazetecilere poz verdi.