BU SEÇİMİN KADERİNİ AYAKKABI KUTULARI BELİRLEYECEK
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Isparta ziyaretinin ardından Burdur'a geçti. Kalabalık bir partili grup tarafından karşılanan İnce, partisinin seçim bürosu önünde vatandaşlara seslendi. 30 Mart seçimlerinin sonucunu ayakkabı kutularının belirleyeceğini söyleyen İnce, "1950’ de Demokrat Parti geldi ve ‘Yeter söz milletin’ dedi. Genelde kırsal kesim, köylü kesim DP'ye oy verdi ve DP iktidar oldu. 1973’te Bülent Ecevit çıktı, ‘Ne ezilen ne ezen, hakça bir düzen’ dedi. 83'te Turgut Özal geldi. Özal, ‘Ekonomi, telekomünikasyon’ dedi. Kenan Evren Milliyetçi Demokrasi Partisi’ne oy istedi, ama millet Özal’a oy verdi. 89’da Erdal İnönü, Llimon gibi sıkılmayın’ dedi. Millet İnönü’ye oy verdi. Geldik 2002'ye millet koalisyonlardan bıkmış, krizler yaşamış. Recep Erdoğan diye birisi geliyor ve ‘Ben yeniyim, oyunuzu bana verin’ dedi. Bu millet 12 senedir verdi. Her seçimin kaderini bir şeyler etkilemiştir. Ama ekonomi ama sol söylemler ama ezilme veya başka bir şey. Bu seçimin kaderini de ayakkabı kutuları değiştirecek" dedi.
TÜRKİYE’Yİ BAKAN EVLATLARI VE VATAN EVLATLARI DİYE BÖLMEK LAZIM
“Türkiye'yi, Türk-Kürt, Sünni-Alevi, Doğulu-Batılı, Kadın-Erkek, Kuzeyli-Güneyli diye bölmeyeceğiz” diyen Muharrem İnce, şöyle konuştu: "Türkiye'yi ikiye bölmemiz lazım. Bir yanda 700 bin TL'lik hediye saat alan bakanlar, öbür yanda asgari ücretli çocuğuna iş bulamayan babalar. Bir yanda hayvanına saman alamayan, traktörüne mazot alamayan köylüler, öbür yanda da elbise torbalarında 100 binlik dolarları taşıyanlar olsun. Bir yanda ‘Oğlum sıfırla evdekiler’ diyen başbakan olsun, öbür yanda zaten evi sıfır olan memurlar olsun. Daha doğrusu bu bölme şöyle daha güzel olur: Bir tarafta bakan evlatları, öbür tarafta vatan evlatları olsun."
‘ALLAH SÖYLETİYOR’
Başbakan Erdoğan'ın, ‘Milleti, facebook'a, twitter’a yedirmem’ sözlerini de hatırlatan İnce, "“Onu diyeceğine, ‘Ben bu fakir milletin parasını yemem.' desene. Ama Allah söyletiyor; Eskişehir'de Ben çocuklarıma helâl lokma yedirmedim’ diyor" dedi.
SES KAYITLARI
Başbakan Erdoğan’a internete düşen ses kayıtları üzerinden de yüklenen CHP’li İnce, sözlerini şöyle sürdü: "Dünyanın her yerinde eğer büyük hırsızlık varsa, büyük ‘3-Y’ vardır. Bunu kapatmak için ortada büyük yalan, büyük yasak ve büyük yaygara vardır. Erdoğan aynen böyle yapıyor. İnternete yasak getiriyor. Yaygara yapıyor, meydan meydan geziyor. Montaj diyor. İhaleye karıştığını inkar etmedin, Alo Fatih'i inkar etmedin. Bunların hiç birini inkar etmedin. Sen, daha düne kadar cemaatle ortak değil miydin? Safmışım diyor. Saf adamdan Başbakan olur mu? Beni kandırdılar diyor. Seni cemaat kandırdıysa Obama sana kim bilir neler yapmıştır. Cemaat kandırdıysa Obama da kandırmıştır, Putin de kandırmıştır. Yolda gelirken bir afiş gördüm: Uzun boylu bir sırık var ya… Onun fotoğrafının altına şöyle bir şey yazmışlar: ‘Başı dik.’ Dik tabi, bir adam boğazına kadar pisliğe batarsa başı mecburen böyle dik durur." 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun 10’uncu Ahmet Necdet Sezer için ‘Saksı gibi bir adam’ ifadesini kullandığını belirten İnce, "Ben de ona, ‘Ey patlak ampul kafalı’ diyorum. Cumhuriyet tarihini araştır, en yüksek oyla kim seçildi, ona bir bak" dedi.

Mesut MADAN/ BURDUR, ()

MM (YK/RT) (FOTOĞRAFLI)