Ali Ümit ÜLKER- Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ, () - CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Kırklareli’nde katıldığı partisinin seçim irtibat bürosu açılışında, “Biz zaten bunu biliyorduk hırsızlığın babadan oğula geçtiğini biliyorduk da ilk kez bu topraklarda baba ve oğlun beraber götürdüğünü gördük. Bunu ilk kez öğrendik” dedi.
CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, partisinin seçim irtibat bürosu açılışlarına katılmak üzere karayoluyla Kırklareli’ne geldi. İlk olarak Lüleburgaz İlçesi’ndeki seçim irtibat bürosunun açılışına katılan İnce’yi Kırklareli Milletvekilleri Turgut Dibek ve Mehmet Siyam Kesimoğlu, Belediye Başkanı Emin Halebak ile yaklaşık 300 kişilik partili grubu karşıladı.
İstanbul Caddesi üzerinde açılışını yaptığı büro önünde konuşan CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, “Devlet olanaklarını artık hırsızlar kullanamayacak. Devlet olanaklarını artık bu memlekette yetim hakkını kullananlar yiyemeyecek. Değerli dostlarım büyük hırsızlıklar 3Y ile kapatılır. Bir büyük yaygara yapılmıştır. İki, büyük yalanlar söylenmiştir. Üç, büyük yasaklar gelmiştir. İşte interneti yasaklayacak, HSYK’yı değiştirip kendine bağlayacak. MİT yasasını çıkaracak. Perişan olur bu millet. Hedefimiz 3Y dediler. Bu 3Y yerinde duruyor. Yanına 2Y daha eklediler. Bir yalan eklediler bir de yüzsüzlüğü eklediler. Türkiye’de yolsuzluk hep olmuştur. Doğrudur. Ama hiçbir zaman yüzsüzlük bu kadar olmamıştır” dedi.
İnternete düşen ve Başbakan Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarına da hatırlatan İnce, “Silivri’de ‘montaj’ diye 5 seneden beri bağıranlar var. Onlar içeride yatıyor. ‘montaj’ deyip kurtulanabilseydi, onları neden 5 senedir kurtarmadın o zaman. 5 senedir, o insanlar suçsuz yere orada yatıyorlar. Bakın yine Genel Başkanımız için ‘senin nefes alışını bile kontrol ediyorum ey Kılıçdaroğlu’ demişti. Hatırlıyorsunuz değil mi? Meğer kendi nefes alışını bile kontrol ediyorlarmış. Dinlersen, dinlerler” ifadelerini kullandı.
KIRKLARELİ’NDE COŞKULU KARŞILAMA
Lüleburgaz İlçesi’ndeki açılışın ardından bir süre çarşı esnafını ziyaret eden CHP’li İnce, Kırklareli’ne geçti. Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde yaklaşık 3 bin partilinin coşkuyla karşıladığı İnce, Başkan adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu, belediye Meclis üyeleri ve İl Genel meclis üyelerini tanıtarak destek istedi. Konuşmasında hükümeti eleştiren İnce, “Bak Başbakan ben sana Kırklareli’nde Cumhuriyetçi aydın insanların memleketinden cevap vereyim başbakanım. Bizim Genel Başkanımız SSK’nın Genel Başkanıydı. Peki Tayyip Erdoğan’da sucuk fabrikasında muhasebeciydi. Ben ona şimdi sucuk fabrikası müdürü diyor muyum? Bir şey daha söyleyeyim, sucuk fabrikasında müdür de olamadı, muhasebeciydi. Bir şey daha o sucuk fabrikası battı, battı. Bunlar yargıyı ele geçirecek, MİT’i ele geçirecek, interneti yasaklayacak, tribünü susturacak, gazeteye telefon açacak, ‘Alo Fatih Bahçeli’nin alt yazısını kes’, Sarıgül’ü gösterme Kılıçdaroğlu’nu yayınlatma’ öyle bir devlet olur mu? Medya patronu gibi Recep Erdoğan. Çıkmış kürsüye anlatıyor. Hırsızlık diyor, ‘oğuldan babaya geçmez babadan oğulla geçer diyor’. Çok doğru. Biz zaten bunu biliyorduk. Hırsızlığın babadan oğla geçtiğini biliyorduk da ilk kez bu topraklarda baba ve oğlu beraber götürdüğünü gördük. Bunu ilk kez öğrendik” şeklinde konuştu.
Partisinin seçim irtibat bürosunun açılışını yapan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce kendisinde belediye başkan adayı Kesimoğlu’nun fotoğrafının olduğu pastayı kesti. Bir süre partililerle sohbet eden İnce, daha sonra Kırklareli’nden ayrıldı.

AÜÜ,Vİ(LK/AAA)(FOTOĞRAFLI)