BİZ SANA 'SUCUK MÜDÜRÜ' DİYOR MUYUZ?
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Devrek'te partisinin seçim bürosunun açılışında konuştu. İnce, 30 Mart'ta sadece belediye seçimleri yapılmayacağını, ayakkabı kutularının oylanacağını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için 'genel müdür' demesine cevap veren İnce, "ODTÜ'lü öğrenciye 'terörist' diyeceksin, MHP'ye 'yavru muhalefet' diyeceksin, CHP'ye 'cibilliyetsiz' diyeceksin, doktora 'iğne yapmasını bilmez' diyeceksin, öğretmene 'bütün yaz yatıyorlar' diyeceksin, genel başkanımıza 'muhalefetin genel müdürü' diyeceksin. Genel Başkanımız terbiyesinden ona cevap vermiyor. Ona ben cevap vereyim. SGK'nın Genel Müdürlüğünü yaptığı için 'CHP'nin Genel Müdürü' diyor. Sen de sucuk fabrikasında sucuk müdürüydün. Biz sana 'sucuk müdürü' diyor muyuz? Diyelim mi illa" diye konuştu.
'DİKTATÖR OLDULAR'
İktidarın her konuda yalan söylediğini savunan İnce, şöyle konuştu:
"Bunlar vatandaşın sorununa 'bakan kör', millete de 'diktatör' oldular. Bunların ne insanlığı insanlık, ne Müslümanlığı Müslümanlık. Sen benim partimin genel başkanına genel müdür diyeceğine Halk Bankası Genel Müdürünün 4.5 milyon dolarının hesabını vereceksin önce. Müslümanlığı bunlardan öğrenecek değiliz. Allah'a şükür kâlû belâdan beri Müslümanız. Zaten Müslümanlar ikiye ayrılıyor: Bir bizim gibi kâlû belâdan beri Müslüman olanlar, bir de Tayyip'ten sonra Müslüman olanlar çıktı başımıza. Biz bunlara meydan okuyacağız hep birlikte."
İnsanların talimatlarla cezaevlerine atıldığını ifade eden İnce, "Gün ola harman ola. Ne ekersen onu biçersin merak etme. Bak Tayyip Erdoğan, gün geçmiyor ki bir ilde villan olmamış olsun. Ama rahmetli dedem hayatta olsaydı şunu derdi: 'Oğlum o villaların olması önemli değil. Allah içinde yaşamayı nasip etsin.' Emin olun ki o villalarında yaşayamayacaklar. Onlar kaçacaklar bu memleketten" dedi.
İnce'nin konuşmasının ardından dua edilerek seçim bürosunun açılışı yapıldı.