CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu başkanlığındaki CHP heyeti, Van'da BDP seçim bürosunu ziyaret etti. Burada CHP heyeti adına konuşan PM üyesi Ercan Karakaş, "Kan akmasın, Roboskiler olmasın. İnsan hakları, özgürlükler ve barışı savunan insanların diyalog içinde olması kadar güzel bir şey yoktur" dedi.
Hakkari'den karayoluyla Van'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP PM üyeleri Ercan Karakaş ve Dursun Bulut'tan oluşan heyet, ilk olarak parti binasına giderek basın toplantısı yaptı. Burada gündeme ilişkin açıklamalar yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, AK Parti'nin bölgeyi gözden çıkardığını söyledi. AK Parti'nin 11 yıldır ülkedeki bütün sorunları elinde rehin tuttuğunu belirten Tanrıkulu, seçmenin 30 Mart 2014'te AK Parti'ye bir mesaj vermesini istedi.
'TUZ DEĞİL TUZDAN SONRA NE VARSA O BİLE KOKMUŞ'
Başbakan Erdoğan'ın bir çok sahtekarlığının, yolsuzluğunun ortayı çıktığını ve böyle bir Başbakan tarafından ülkenin yönetilmesinden utandığını söyleyen Tanrıkulu, şöyle devam etti:
"Burada tuz değil tuzdan sonra ne varsa o bile kokmuş. Başbakan'ın hergün yeni bir kaseti çıkıyor. Bunlar hepsi yasal dinlemeler. Türkiye'yi karıştırmış bunun dışında Fenerbahçeyi de karıştırmış. Çok istiyorsan istifa et git kongreye o zaman gör ne olacağını. Adalet Bakanı bir hakimin Alevi olduğunu söylüyor. Bunlar bizim için yüz karasıdır. Bunların sokağa çıkmaması lazım. Bu seçim iktidara mesaj verme seçimidir. Bunlar sandıkta değil adalet önünde aklanmalıdır. Başbakan ilk seçimde terör mağduriyetini öne sürdü, ardından askeri vesayet mağduriyetini denedi, son olarak da şimdi cemaat mağduriyetini yapmaya çalışıyor. Başbakan'ın mağduriyet üzerinden siyaset yapma zamanı geçmiştir."
BDP SEÇİM BÜROSUNDA BARIŞ MESAJI
CHP'nin İpekyolu seçim bürosunu da açan Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu başkanlığındaki CHP heyeti daha sonra esnaf ziyereti yaptı. Yolda bir kestaneciden kestane alan heyet üyeleri buradan BDP'nin Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan İpekyolu seçim bürosuna sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Kapıda BDP'li yöneticiler tarafından karşılanan heyet, seçim bürosunda ayakta alkışlandı. Seçim bürosunda çay içen CHP heyeti adına PM üyesi Ercan Karakaş konuşma yaptı. Burada barış mesajları veren Karakaş, "Kan akmasın, Roboskiler olmasın. İnsan hakları, özgürlükler ve barışı savunan insanların diyalog içinde olması kadar güzel bir şey yoktur. Biz gelenek olarak seçim bürolarını ziyaret ediyoruz. Bu da normaldir" dedi.

OB,MÇ(FE/SS) (FOTOĞRAFLI)