Erdem ÖZCAN/BANDIRMA (Balıkesir), () - CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen ses kayıtları için 'montaj' diyen TÜBİTAK'ı eleştirerek, "TÜBİTAK objektifliğinin kaybetmiştir" dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma Belediye Başkanlığının Kuşcenneti Kültür ve Turizm etkinlikleri kapsamında düzenlediği 'Haziran direnişi ışığında Türkiye' konulu panelde konuştu. Konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, oğlu Bilal Erdoğan ile yaptığı öne sürülen ve internette yayınlanan ses kayıtları için "Montaj" diyen TÜBİTAK'ı eleştiren Namık Havutça, TÜBİTAK'ın vermiş olduğu bu rapor ile bilimsel tarafsızlığını ve objektifliğini kaybederek, siyasetin argümanı olduğunu söyledi. TÜBİTAK'ın  aynı zamanda Türk halkının bilim insanlarına olan güveninin sarsıldığını dile getiren Havutça, “Kurumun vermiş olduğu raporla kendi adıyla bağdaşmamıştır. TÜBİTAK'ın raporu siyasi tarafından olduğu gibi tüm halkımız tarafından tebessümle karşılanmıştır" dedi.
Bilimin, siyasetten uzak kalması gerektiğini savunan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, "Ancak AKP hükümeti bilime siyaset karıştırmıştır. Bunun son örneği Ankara Hayvanat Bahçesi Müdürü Mustafa Sancar'ı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumuna bağlı Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezinin Müdür Yardımcılığı görevine getirmesiyle görülmüştür" diye konuştu.

EÖ(FK/AAA) (FOTOĞRAFLI)