Yusuf ÇINAR/ ÇORUM, () - ÇORUM'da bulunan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, yeni ortaya çıkan ses kaydıyla ilgili gazetecilerin sorduğu soruya, "Hükümetin seçimi kazanma uğruna Türkiye’yi nasıl bir savaşa sokma planları yaptığını bize gösteriyor. Korkunç bir olay bunu şiddetle kınıyorum" dedi.
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 30 Mart yerel seçimleri öncesi CHP Belediye Başkan Adayı Kenan Nuhut’a destek vermek amacıyla Çorum’a geldi. CHP Çorum CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, il ve ilçe teşkilatı üyeleri de Hamzaçebi'ye eşlik etti. Çorumlu seçmenlerden Kenan Nuhut’a destek isteyen Hamzaçebi, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bakanlık Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in, Suriye'deki Türk toprağı Süleyman Şah Türbesine yönelik bir saldırı karşısında yapılması gerekenleri görüştükleri iddia edilen toplantıya ilişkin olduğu ileri sürülen ses kaydı ile ilgili soruyu yanıtlayan Hamzaçebi, "Ülkemizin yönetimlerinin ne hale geldiğini göstermesi açısından çok önemli bir adımdır. Hükümetin seçimi kazanma uğruna Türkiye’yi nasıl bir savaşa sokma planları yaptığını bize gösteriyor. Korkunç bir olay bunu şiddetle kınıyorum. Seçim yaklaşırken hükümetin kurumlarıyla savaş üzerine bir plan yapması korkunç bir olay. Komşu ülkenin topraklarına bir saldırı gerçekleştirilmesi yönünde planın içinde olmasını kabul etmiyorum. Devletin bütün kurumlarının temsilcileri oturmuşlar konuşuyorlar. Birileri tarafından tüm konuşmalar kayda alınıyor. Böylesi durumlar böylesi grup temsilcileri çok önemli bir konuyu Türkiye’nin başını belaya sokacak bir konuyu görüşürken kendi konuşma güvenliklerini almaktan aciz kişiler" dedi.
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi konuşmasını şöyle tamamladı: "Bu kişiler ülkemizin yönetiminin çok kötü olduğunu gösteriyor. İnsanımız bu yönetimi hak etmiyor. Bu yönetim Türkiye’ye layık değil. İnsanımız bu seçimde özgür bir şekilde oy kullanmak suretiyle bu yönetimi bu hükümeti iktidardan uzaklaştıracak ilk adımı atmak istiyor. Bu bir yerel seçim buradaki sonuç iktidarın gitmesi yönünde önemli bir adım olacaktır. İnsanımız herşeyin farkında Youtube, Twıtter kapatarak insanların haberleşme özgürlüğünü engelleyerek hiç kimse hiçbir yere varamaz. Tarihte bunun yeri yoktur. Türkiye’yi 3. Dünya ülkesi konumuna taşımak isteyen anlayışı insanımız başından defedecektir."

YÇ(MS/RT) (FOTOĞRAFLI)