CHP'nin Bilgi ve İletişim Teknolojileri'nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, seçim sonuçlarının güvenilirliğinde en önemli konulardan birinin, sandık sonuç tutanaklarının denetimi olduğunu söyledi. Halıcı, "Olası hile ve hataların belirlenmesi ve önlenmesi için, bu denetimin sadece siyasi partiler değil, tüm yurttaşlarımız tarafından da yapılabilmesi sağlanmalıdır" dedi.

Emrehan Halıcı yaptığı açıklamada, "Ne yazık ki devletimizin yerine getirmediği bu hizmet, CHP tarafından gerçekleştirilmiş ve YSK'dan sürekli güncellediğimiz sandık bilgileri, yüzbinlerce yurttaşımız tarafından kullanılmıştır. Hangi siyasi görüşten olursa olsun tüm yurttaşlarımız, diledikleri sandıkların bilgilerine hem veri olarak hem de görüntü olarak ulaşabilmektedirler. Ayrıca daha önce sadece örgütümüzün kullanımına açık olan ve her seçim tipi için, sandık, mahalle, ilçe ve il bazında raporların alınabildiği "Seçim İstatistikleri" bölümü de CHP Sandık Takip sistemi'ne (sts.chp.org.tr) eklenmiştir" dedi.

Halıcı, CHP'nin Sandık Takip Sistemi'ni kullanarak sandık sonuçlarının denetlenmesi sürecinde destek veren tüm yurttaşlara teşekkür ettiğini de belirtti.

(AY)