CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven ve PM Üyesi Dursun Bulut, seçim hazırlıklarını ve konteyner kentlerde yaşanan sıkıntıları yerinde incelemek için Van'a geldi. Mustafa Balbay'ın tahliyesinden mutlu olduklarını söyleyen İzmir Milletvekili Güven, "Ama mutluluğumuz yarım kaldı. Çünkü hala tutuklu bulunan altı milletvekili daha var" dedi.
CHP 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin hazırlıklarını yerinde görmek ve yaşanan sıkıntılarla ilgili inceleme yapmak için İzmir Milletvekili Hülya Güven ve PM Üyesi Dursun Bulut'u Van'a gönderdi. Milletvekili Güven ve PM üyesi Bulut, ilk olarak CHP Van İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi. Burada yapılan basın açıklamasında konuşan Hülya Güven, 2014 yerel seçimlerinde CHP'nin güçlenerek yoluna devam edeceğini söyledi. Güven, "Seçimlerle ilgili çalışmalarımız sağlam adımlarla devam ediyor. CHP iktidara çok yakın bunu açıkça görebiliyoruz. Bugün de Van'dayız. Aday adaylarını değerlendireceğiz. Van'da konteyner kentlerde yaşanan bir insanlık dramı var bunu da araştırıp elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışacağız. Kalıcı bir çözüm bulunana kadar da bu konunun takipçisi olacağız" dedi.
OLAYLARA CEMAAT AKP ÇATIŞMASI DEMEK ZOR
Yolsuzluk operasyonunu da değerlendiren Güven, "Demokratik bir ülkede olmayacak olayları yaşıyoruz. Bizim istediğimiz adaletin yerini bulması. Bu olaylara çekişme diyemeyiz. Bunu demek de zor. Cemaat, AKP çatışması demek de çok zor. Aslında bütün istediğimiz adaletin yerini bulması. Her şeyin ortaya çıkması. Olayların üstünün örtülmemesi. Bunun için CHP olarak uğraşıyoruz" dedi.
MUTLULUĞUMUZ YARIM KALDI
Mustafa Balbay'ın tahliyesine sevindiklerini belirten Milletvekili Güven, "Balbay çıktı biz bundan mutlu olduk. Ama bizim de mutluluğumuz yarım kaldı. Çünkü tutuklu bulunan altı milletvekili daha var. Tamam ben İzmir milletvekiliyim ama, aslında Türkiye'nin milletvekiliyim. Şu anda içerde tutuklu bulunan milletvekilleri, Türkiye milletvekilleri var. Onların da çıkmasını istiyorum. Aslında son dönemde çıkmalarını umuyorduk. Çıkmadıkları için üzüntü duyduk. Baskı ve söylemlerimiz onların da çıkması için devam edecektir. Zaten sayın genel başkanımız da bu konuyu çok sık dile getiriyor" diye konuştu.