Fatih YILMAZ/TOKAT, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Deniz Baykal kasedinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından sunulduğu iddiaları ile ilgili olarak, “Derhal normal hukuk devletlerinde veya demokrasilerde yapılması gereken yapılmalı, Başbakan ve kabinesi istifa etmeli” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin partisinin seçim çalışmaları için Ankara’dan özel uçakla Tokat’ta geldi. Tokat Havaalanı'nda CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel, CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Tokat İl Başkanı Duran Kum ve partililer tarafından karşılandı. CHP’li Gürsel havaalanında basın mensuplarına gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu. 17 Aralık operasyonun ardından Türkiye’nin gündeminin alt üst olduğunu söyleyen Tekin, “12 yıldır Türkiye'yi yöneten iktidar 17 Aralık'ta 'A' harfini yani 'Adaleti' kaybetti. 'KP' ile kalmıştı ama ne yazık ki dünde çok rezilce çok alçakça kabul edilmesi mümkün olmayan bir kaset skandalı ile 'K' harfi de gitti geriye 'P' kaldı. Bununla da bundan sonra Türkiye'de iktidarını yürütmesi meşrutiyetini devam ettirmesi mümkün değildir. Derhal normal hukuk devletlerinde veya demokrasilerde yapılması gereken; Başbakan'ın ve kabinenin istifa etmesi gerekiyor. Bir hükümeti düşünün hükümetin kabinesinin üçte biri çeteleşmiş yolsuzlukla meşgul olmuş. Kabinenin başında sayın genel başkanımızın deyimi ile bir baş çalan orada bir başka şeyle meşgul sadece çalma çırpma ile değil tuzak kurma ile de meşgul olmuş. Demek ki bu güne kadar Türkiye'de benzer kaset mağdurları ya da kumpaslarla mağdur olmuş insanların ne kadarının mimarının da Tayyip Erdoğan olduğu da önümüzdeki günlerde belli olacaktır. Bu dünkü olaydan sonra Türkiye'deki bütün savcıların harekete geçmesi gerekiyor. Ama ne yazık ki bu saate kadar herhangi bir şey görmüş değiliz duymuş değiliz. Uluslararası yargıya gidilmesi gerekiyor. Başbakan'ın bırakın ulusal yargıda uluslar arası yargıda da yargılanması gerekiyor Türkiye bir adamın çalması çırması sonucu itibarını kaybeden noktaya geldi’’ dedi.
Gürsel Tekin ayrıca, "Sayın Cumhurbaşkanı da tehdit edildi mi, edilmedi mi önüne herhangi bir tape konuldu mu konulmadı mı açıklarsa memnun oluruz’’ diye konuştu.
Tekin, partisinin seçim çalışmaları için karayolu ile Reşadiye ilçesine hareket etti.

FY(EA/AK) (FOTOĞRAFLI)