CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, "4 bakan hakkında fezleke hazırlanacak ve o hükümet istifa etmeden yerinde oturacak. Suçüstü yakalanacaksınız, 'Canım biz suçsuzuz, darbe yapıldı' diyeceksiniz. Bu hükümetten Türkiye'nin mutlaka kurtulması lazım" dedi.
CHP Parti Meclis üyesi ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, partisinin Kahramanmaraş İl Başkanlığı'nda düzenlenen belediye başkan adayları tanıtım toplantısına katıldı. CHP İl Başkanı Esat Şengül tarafından karşılanan Güneş, partililerle biraraya geldi. AK Parti hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Güneş, şöyle konuştu:
"Cumhuriyet tarihinde değil, dünya siyaset tarihinde 4 bakanın yolsuzlukla suçlandığı ve fezlekesinin hazırlanıp Başbakan'ın yerinde oturduğu tek iktidar Türkiye'dedir. 4 bakan hakkında fezleke hazırlanacak ve o hükümet istifa etmeden yerinde oturacak. İnsanlar hata yapar, her insan hata yapar. İnsanlık tarihinde hata yapmamış, münezzeh tek Allah kulu vardır; ona 'İsmet' diyoruz. İnsan beşerdir hata yapar, kul hata yapar ama bir insanın başına gelebilecek en talihsiz şey hata yapmak değil, hatasından utanmamaktır. Utanma duygusuna biz 'Ar' deriz, utanmazsa 'Arsız' deriz. Ayakkabı kutusundan milyonlarca dolar para çıkacak 'Canım o kimsenin parası, devletin parası değil ki' diyecek. Suçüstü yakalanacaksınız 'Canım biz suçsuzuz, darbe yapıldı bize' diyeceksiniz. Bu hükümetten Türkiye'nin mutlaka kurtulması lazım. Önümüzde 2.5 ay sonra seçim var. Onun için çok kritik bir dönemdeyiz. Neden? Arsızlıktan kurtulmak için. Dolar 2 lira 20 kuruşu geçti, patates 5 lirayı geçti, kuru fasulye 12 lira oldu. Bunları düzeltirsiniz ama bil memlekette yolsuzluk ve arsızlık hakim olduysa ve ülkenin en tepesine tırmandıysa tuz koktu demektir tuz. 'Canım hükümet kötü olabilir; hiç olmazsa adalet, yargı, hakimler ve mahkemeler var' diyeceksiniz, o da kalmamış."
'TÜRKİYE ORTADOĞU'DA KEPAZE OLDU'
Türkiye'nin bir an önce AK Parti iktidarından kurtulması gerektiğini söyleyen Güneş şöyle devam etti:
"Bu iktidarı temizleme görevi bize, Cumhuriyet Halk Partisi'ne düşüyor. Suriye'de 160 binin üzerinde insan öldü. Neyle öldürüldü? Silahla. Bu silah nereden gidiyor? Türkiye'den. Caiz mi? Yakışıyor mu? Cumhuriyet tarihi boyuncu herhangi bir Başbakan'ın böyle bir kanın içinde parmağı oldu mu? Olmadı. Utanç vesilesi. Türkiye dış politikada çürüdü, Ortadoğu'da kepaze oldu. Ekonomiyi yanlış yönettiler, halkımız şu anda borç içerisinde."
'BAŞBAKAN MERKEZ BANKASI BAŞKANINI AZARLADI'
Türkiye'nin 370 milyara yakın dış borcunun bulunduğunu aktaran Güneş, Başbakan Erdoğan'ın doların yükselişine müdahale için faizi yükseltmek isteyen Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'yı azarladığını iddia ederek, şöyle devam etti:
"370 milyar dolara yakın dış borcumuz var ve Türkiye bunu ödemekte zorlanıyor. Merkez Bankası Başkanı'na ilk kez Kahramanmaraş'tan sesleniyorum. Medyada bunu büyük ihtimalle yayınlayacaktır. 2013 yılının sonuna gelmeden 'Dolar 1 lira 92 kuruş olacak' dedin. Şu anda dolar 2 lira 21 kuruş. Sen niye bu döviz kurunu vatandaşa böyle söylemene rağmen indiremiyorsun? Çünkü sen Başbakan'a gidiyorsun, bununla ilgili önlem almak istediğinde 'Sen Müslüman mısın, değil misin' diyip seni azarlıyor diye bize duyumlar geliyor. Doğru mu bu? Bu Merkez Bankası Başkanı, bağımsız bir Merkez Bankası mı yönetiyor, yoksa hükümetin esiri mi olmuş? Eğer hükümetin esiri olmuş ise Merkez Bankası'nı kurtarsın istifa etsin. Döviz kuru almış başını gidiyor ve böyle giderse; ne doğalgaz, ne mazot, ne de benzin bu rakamlarla durmaz."
CHP'li Güneş, Başbakan Erdoğan ile ilgili açıklama yapan 2 AK Partili milletvekilini de eleştirerek, "Şimdi ben size 2 milletvekili söyleyeceğim. Bunlardan biri Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin. 'Erdoğan'a dokunmak ibadettir' dedi. Bunu unutmayalım. Şimdi dün biri daha çıktı, Düzce Milletvekili diyor ki 'Allahu tealanın vasıflarını üzerinde toplayan tek lider Tayyip Erdoğan'dır.' Daha büyük günah yok; şirk. Adalet ve Kalkınma Partisi'nde müşrikler vardır.  Cumhuriyet Halk Partisi inançlara saygılı bir partidir" diye konuştu.
Güneş, konuşmasının ardından partisinin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Ünal Ateş ile diğer adaylara destek istedi.