Sebile ÇETİN/BURSA, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın Bursa'da yaptığı açıklamada, “Berkin’e ve ailesine ağlamayan. Başsağlığı dileyemeyen ve bundan dolayı üzüntüsünü ifade edemeyen ruh hali ile dolaşan bir Başbakan söz konusu. Bu ruh halindeki bir kişinin memleketi yönetmesi, 76 milyonun güvenliği açısından son derece tehlikeli" dedi.
Bursa'da basın mensupları ile bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, son dönemde hazırlanan anketlere göre CHP’nin Ak Parti ile oyları arasındaki farkın kapanmaya başladığını ve kalan sürenin de iktidarın aleyhinde işleyeceğini söyledi. Türkiye’nin tarihsel bir dönemecin eşiğinde olduğunu ifade eden Günaydın, “Türkiye’nin bağımsız, tarafsız ve yetkin kamuoyu araştırma şirketlerinin anketlerine göre. Cumhuriyet Halk Partisinin bu günkü oyu yüzde 31 düzeyinde. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin oyu ise yüzde 36 düzeyinde. İktidar partisi ile ana muhalefet partisi arasında 5 puanlık bir farkın kaldığı bir son dönemece girdik" dedi.
Bundan 1,5 yıl önce Cumhurbaşkanlığı ile yetinmeyen, anayasayı değiştirip Türkiye’de Başkanlık sistemi kurmayı amaçlayan ve Türkiye’nin ilk Başkanı olmak isteyen Recep Tayyip Erdoğan figürü olduğunu hatırlatan Günaydın, "Ancak bugün Adalet ve Kalkınma Partisi üç dönem şartını kaldırma hazırlıklarına girişti. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin genel başkanı halkoyu ile cumhurbaşkanı olamayacağını gördü ve bu iddiadan vazgeçerek ‘Bakanlar Kuruluna Başkanlık edecek yeni bir dönemi sürdürebilir miyim’in arayışına girdi. AKP’nin 30 Marttaki başarı çıtası 2009 sonuçlarıdır. 2009 yerel seçimlerinde yüzde 38’lik bir oy oranına sahip. Başbakan Başarı çıtası 38’i tekrar etmekten ibaret. Ancak bununda yapılamayacağı bir ortam mevcut. Süreç içersinde daha da gerileyecektir" dedi.
PARALEL, ÇAPRAZ NE VARSA SORUMLUSU BAŞBAKAN
CHP’nin tarihin en görkemli mitinglerini yaptığını anlatan Günaydın basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Günaydın, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun cemaati neden eleştirmediği sorusunu, “Ana muhalefet partisi muktediri karşısına alır. Biz muktedir olan, onun getirdiği tablo ile uğraşırız. Onun arkasındaki fotoğraf Recep Tayyip Edoğan’ın sürüklediği bir fotoğraf olabilir. Sorununu çözmekte Başbakan’ın işidir" dedi.
“BERKİN ELVAN’IN TEHDİT OLMA ŞANSI YOK"
Türkiye’de Berkin Elvan’ın ölümü ile ilgili soruyu yanıtlayan Günaydın, “Berkin Elvan evinden ekmek almak için çıkan 15 yaşında bir çocuktur. 15 yaşında bir çocuğun fiziksel ve psikolojik haline ve tavrına sahiptir. Hiç kimseyi tehdit olabilme şansı yoktur. Hedef gözetilerek Berkin Elvan’a gaz kapsülü ile ateş edilmiştir. O çocuk yaşama tutunma mücadelesi kaybetti. Bu olaylar kolluk kuvveti faaliyetinin dışına taşan, polis devletinin acımasız uygulamaları olarak yaşamımıza girdi. Recep Tayyip Erdoğan kendinden geçmiş şekilde ‘Gezicileri savunmak size mi kaldı’ diyor. Şu gün itibariyle Berkin’e ve ailesine ağlamayan. Başsağlığı dileyemeyen ve bundan dolayı üzüntüsünü ifade edemeyen ruh hali ile dolaşan bir Başbakan söz konusu. Bu ruh halindeki bir kişinin memleketi yönetmesi 76 milyonun güvenliği açısından son derece tehlikeli'" diye konuştu.
ANKARA'DA MANSUR YAVAŞ ÖNDE
Ankara’da Mansur Yavaş’ın oyunun yüzde 43, Ak Parti’nin ise yüzde 41 olduğuna dikkat çeken Günaydın, İstanbul’da da 3-4 puanlık bir bant içinde seçimlerin sürdüğünü kaydetti. Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin birleşmesinin mümkün olmayacağını vurgulayan Günaydın, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için İlker Başbuğ’un gösterilip gösterilmeyeceğine partinin merkez yönetim kurulu ve parti meclisinin karar vereceğini sözlerine ekledi.

SÇ(FK/AAA) (FOTOĞRAFLI)