UŞAK’ta Atatürkçü Düşünce Derneği, CHP, DSP, Eğitim İş Sendikası ve Çevre Gönüllüleri Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği 'İlelebet Demokratik Laik Cumhuriyet' konulu konferansa, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, gazeteci yazar Ümit Zileli ve Oda Tv Haber Müdürü Barış Terkoğlu konuşmacı olarak katıldı.
İstanbul Düğün Salonu’nda düzenlenen konferansı CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve çok sayıda vatandaş izledi. Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenen CHP’li Güler, “Türk ulusu olarak etnik kimliğimizi yaşatma ve geliştirme imkanlarının koruyucusu olacağız. Asimilasyon bizim işimiz değil, biz Türk ulusu kavramı içinde yurttaşlık temelinde bütünleşmek istiyoruz. Bunun dışında bizi 'Halklar' adı verilen etnik topluluklar yumruları biçiminde ortaçağ karanlığına geri göndermeye hiç kimsenin gücü yetmeyecek. Partimin altı okundan milliyetçilik oku başımın üstünedir. Yüreğimin en derin parçasıdır. Sonuna kadar savunmaya devam edeceğim” dedi.
ÖĞRENCİ EVLERİNE BASKIN
Laikliğin, öğrenci evlerine baskın yapma edepsizliğine kadar varmış saldırıların altında kaldığına değinen Güler, “Dinimizin emridir, başınızı örteceksiniz diyen Başbakan’ın hem Başbakanlık yetkilerini hem de kutsal inançlarımın sınırlarını zorlayan açıklamalarına cevabım “Ben kadının türbanlanmasının ilmin emri olduğuna inanmıyorum.' Ben bunu Başbakan’ın siyasi yorumu olduğunu düşünüyorum. Benim dini inancımı ölçmek Başbakan’ın ve başbakanların haddi değildir. Eğer devlet işleri dinin emrine dayandırılmışsa o devlete din devleti denir. Kendisini adeta şeyhülislam yerine ya da Türkiye imamı yerine koyan bir Başbakan’la Türkiye’de özgürlüklerin güvence altına alınabilmesi mümkün değildir. Artık AKP gözlerini evlerimize dikti. Başbakan haddini bilmelidir. Başbakan 76 milyon insanın inançlarına eşit mesafede olmalı, kendi siyasi yorumuna göre kadınları giydirmekten vazgeçmeli, kendi yorumlarına göre giyinmediği için, kendi yorumuna göre ibadet etmediğimiz için insanları dinsiz ilan etmekten vazgeçmelidir. Hiç şüphem yok Türkiye’de Anayasa’da Türk vatandaşını silmeye kimsenin gücü yetmeyecek. Kimse bizleri laik Cumhuriyet’ten vazgeçiremeyecek.”
 Konferans, gazeteci yazar Ümit Zileli ve Oda Tv Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun konuşmalarının ardından sona erdi.