CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz'ın heykeline karanfil bıraktı. Yıldız 1 Haziran gecesi 4 kişi tarafından otomobile bindirip dövüldüğü öne sürülen üniversite öğrencisi Ceren Ünver'in yanında olduklarını belirterek "Ceren olayına kayıtsız, kaygısız değiliz" dedi.
Eskişehir'e gelen İrfan İnanç Yıldız, CHP Gençlik Kolları üyeleri ile birlikte Eskibağlar Mahallesi İsmet İnönü Caddesi'ndeki Espark Alışveriş Merkezi yanında bulunan, geçen yıl 2 Haziran'da uğrağı saldırı sonucu 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın heykeline kırmızı karanfil bıraktı. Heykelin avuçlarına pet şişe ile su doldurdu. 
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız Eskişehir'de 1 Haziran gecesi Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencisi Ceren Ünver'in kimliği belirsiz 4 kişi tarafından zorla bir otomobile bindirilip dövüldüğünü söyledi. Yeni MİT ve Güvenlik yasasının beraberinde faili meçhul cinayetleri getireceğini öne süren Yıldız şöyle konuştu:
"Bir yıl önce yaşadığımız Gezi olaylarında birçok genç arkadaşımızı kaybettik ve onlardan biri de Ali İsmail Korkmaz. Ali İsmail Korkmaz'ın heykelinin önünde bu açıklamayı yapmamızın da ayrı bir önemi vardır. Ali İsmail Korkmaz'ın 31 Mayıs yani Gezi olaylarının yıldönümünde anma programlarında Ceren Ünver adlı arkadaş anma programları bittikten sonra yanına bir aracın yanaşmasıyla ve araçtaki kişilerin onu araca çekmesi sonucu ağır darp edilmiş ve kendisine bir gözdağı verilmek istenmektedir. Ceren'in olayına kayıtsız değiliz, kaygısız değiliz. Türkiye'de aydınlık mücadeleyi veren tüm gençlik örgütlerinde yaşanacak olan baskıların önünde CHP Kolları göğsünü siper ederek, bu yaşamını yitiren 9 gencimizin sonu olsa da sonumuz, bedeli ölüm de olsa bu mücadeleyi vermeye hazırdır."

EK(EK/AAA) (FOTOĞRAFLI)