CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, AFAD kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı hedef alan ağır açıklamalarda bulundu. CHP'li Genç; "Tayyip Erdoğan bugün seçim beyannamesini açıklıyor. Diyor ki, 'O kadının aldığı Adli Tıp raporunu birileri bir yerine koysun' diyor. Ben şimdi soruyorum, Tayyip bey, bizim koyacak yerimiz yok, sen bir yerine koy" dedi. Bu sözlere AK Partili milletvekilleri tepki gösterdi ve sözlü tartışma yaşandı.

AFAD kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nda CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç söz aldı. Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Genç, "Tamamen faşist bir diktanın hakim olduğu bir iktidar anlayışı, AKP'nin iktidar anlayışına hakim olmuş ve dolayısıyla Türkiye'yi faşist bir diktaya götürmek istiyorlar. Tayyip Erdoğan bugün seçim beyannamesini açıklıyor. Diyor ki, 'O kadının aldığı Adli Tıp raporunu birileri bir yerine koysun' diyor. Ben şimdi soruyorum Tayyip bey, bizim koyacak yerimiz yok, sen bir yerine koy. Bizim Adli Tıp raporumuzu koyacak bir yerimiz yok. Kendisi bir yerine koysun. Ayrıca geçen hafta ben buradan Bekir'e (Adalet Bakanı Bekir Bozdağ) dedim ki, 'Sen lekeli bir adamsın, hakim ve savcılara telefon etmişsin, hakkında 2 tane fezleke gönderilmiştir, fezlekeler nedir açıkla' dedim. Bekir dedi ki, 'Benim hakim ve savcılara telefon açtığımı ispat etmeyen namussuz ve şerefsizdir'. Bende diyorum ki, şerefin ve namusun varsa çıkıp halkın karşısında konuşalım" dedi.

Kamer Genç'in bu sözlerine AK Partili milletvekilleri tepki gösterdi. CHP'li Genç ve AK Partili milletvekilleri arasında sözlü tartışma yaşandı.