CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Bursa sınırları içerisindeki 2B arazilerinin durumunu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e sordu. Demiröz, Bakan Şimşek’ten 2014 yılı Ocak ayına kadar Bursa ili, ilçe, belde ve köylerinde 2B kapsamındaki araziler için kaç başvuru yapıldığını ve başvuruların nasıl değerlendirildiğinin açıklanmasını istedi.
CHP Bursa Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi İlhan Demiröz, Bursa ili, ilçe, belde ve köylerindeki belediye ve mücavir alanları içerisinde ve belediye ve mücavir alan sınırları dışındaki 2B arazilerinin durumunu TBMM gündemine taşıdı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren İlhan Demiröz, Bursa ili sınırları içinde ne kadar 2B arazisi bulunduğunun açıklanmasını istedi.
Bursa’da 2014 yılı Ocak ayına kadar 2B için kaç başvuru yapıldığını ve satışı tamamlanan arazi miktarının ne kadar olduğunu soran İlhan Demiröz, satış bedelleri miktarının da ayrı ayrı bildirilmesini istedi. Önergesinde Bakan Mehmet Şimşek’e 2B arazi satışlarından elde edilen gelir toplamının da açıklanmasını isteyen İlhan Demiröz, Bursa’da 2B arazilerinin kullanıcılarından, satış bedellerinin yüksekliği nedeniyle araziyi satın alamayan kaç kişi olduğunu sordu. İlhan Demiröz, önergesinde şu sorulara da yer verdi:
"2B arazi kullanıcılarından satış bedellerinin yüksekliği nedeniyle satın alamayan vatandaşlarımızın Bursa ili, ilçe, belde ve köylerine göre dağılımları nasıldır ve bu kişiler kimlerdir? 2B kapsamına alınan ve satış bedelini karşılayamayan arazi kullanıcılarının kullanmakta oldukları arazilerin ne kadarı farklı alıcılar tarafından alındı? Bursa, Uludağ eteklerinde Yiğitali köyümüzün de içinde bulunduğu köylerimizde yer alan koruma alanlarındaki 2B arazileri ile ilgili ne gibi işlemler yapıldı?"