Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın, hastalıklı bir ruh haline sahip olduğunu ileri sürerek, "Recep Tayyip Erdoğan'ın davranışlarında 'Mad Leader Disease' (Deli Lider Hastalığı) belirtileri var" dedi.
CHP Genel Başkanı Yardımcısı Aytun Çıray, ziyaret ettiği CHP Gaziantep İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Çıray, Cumhurbaşkanlığı makamının milletin bütünlüğünün en yüksek sembolik ifadesi olduğunu kaydetti. Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamalarda milleti ayrıştırmaya çalışan bir tutum sergilediğini dile getiren Çıray şöyle konuştu:
"Recep Tayyip Erdoğan, İzmir mitinginde kendisinin 'Sünni' olduğunu ilan ederken, Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'Alevi' olduğunu deklare etmeye davet etmesi, bölücülüğünün son vahim kanıtlarından birisidir. Erdoğan, İzmir'de dışlayıcı ilkelliğini ve barbarlığını kibirli bir küstahlıkla bir kez daha sergilemiştir. Bu noktadan sonra, hangi sözde Alevi açılımından bahsederse bahsetsin, Türk milletinin bütün unsurlarına eşit vatandaşlık anlayışıyla yaklaşması imkansızdır. Erdoğan'ın zihnindeki cumhurbaşkanlığı 'mezhep eksenli' bir misyona tekabül etmektedir. Bu, Türkiye Cumhuriyeti'nden önce Türk milletinin varlığını tehdit eden bir tehlikedir."
"DELİ LİDER HASTALIĞI OLABİLİR"
Başbakan Erdoğan'ın bir lider olarak çok tehlikeli olduğunu vurgulayan Aytun Çıray, kendisinin de doktor olduğunu belirterek, Başbakan Erdoğan'da, Prof. Dr. James Toole'un tarif ettiği 'Mad Leader Disease' yani, 'Deli Lider Hastalığı'nın olabileceğini ileri sürerek şöyle devam etti:
"Biliyorsunuz; ABD'de bir Başkan Yardımcısı adayı sırf geçmişinde depresyon hikayesi olduğu için adaylığını geri almak zorunda kaldı. Osmanlı döneminde de beşinci Murat'ta benzer uygulama olmuştur. Beşinci Murat, ruh sağlığı bozuk olduğu için üç ay ancak oturabildiği Osmanlı tahtından doktor raporu ile indirilmişti. Onun için parti farkı gözetmeksizin, 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanlığında bütünleştirici uyum misyonuna mutlak sadakatle bağlı, huzurlu, nefretten beslenmeyen Ekmel Bey'e oy verin."
"BÜLENT ARINÇ SİYASİ BİR GEVEZEDİR"
Çıray, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın TRT'de her Cumhurbaşkanı adayı için adaletli davranıldığı yönünde yaptığı açıklamayı da eleştirerek, "Bülent Arınç siyasi bir gevezedir. Onu çok muhatap almaya gerek görmüyorum" diye cevap verdi.

FOTOĞRAFLI