BÜYÜKERŞEN: ÇOĞULCU PARLAMENTER SİSTEMİ BİR ZORUNLULUK
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP'li belediye başkanlarının katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye'nin sosyolojik yapısının çok güzel ve renkli bir mozaik olduğunu söyledi. Büyükerşen şöyle devam etti:
"Bu mozaiğe yakışır çoğulcu demokrasiye sahip bir devlet yapısı anlayışı maalesef bugünün Türkiyesi'nde oluşturulamamıştır. Gerçek bir demokrasiden söz edilebilmesi için Anadolu topraklarında toplumun tümünü kucaklayan bir yapının çoğulcu, demokratik, parlamenter bir sistemin oluşturulması bütün Türkiye için kaçınılmaz  zorunluluktur. Bu zorunluluğun gereği atılması gereken adımların en başındaki, toplumun tüm kesimlerini parlamentoda temsil imkanı veren yeni bir seçim kanunu, yeni bir siyasi partiler kanunuyla vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerini güvence altına alan yeni bir anayasadır. Aksi takdirde bugün daha kanlı daha büyük kayıplara sebep olacak riske doğru sürüklenmekteyiz. Irk, dil, cinsiyet ve etnik köken gibi unsurlarıyla tüm bireyler 'Ben de devletin özgür bir ferdiyim' dediği çoğulcu bir demokrasiyi yaratmak için herkesin elinden geleni yükümlü olduğu inancını taşıyorum."
"BAŞKANLAR ENGEL TANIMADI" ESPİRİSİ
Konuşmaların ardından CHP'li belediye başkanları toplu fotoğraf çektirdi. Başkanlar gittikleri Kent Park'ta çiğbörek yedi, daha sonra parkı gezdi. Gezi sırasında bazı belediye başkanları çitlerle kapalı yaya yoluna girdi. Başkanların bazıları dönüp yoldan yürüdü bazıları da bu çitlerin üzerinden atladı. Çitlerin üzerinden atlayanları görenler "CHP'li belediye başkanları engel tanımadı" diye espri yaptı. Belediye başkanları Kent Park içindeki yapay plaj önünde hatıra fotoğrafları çektirdi.

FOTOĞRAFLI