EDİRNE Belediye Başkanlığı'na seçilen CHP’li Recep Gürkan, mazbatasını alarak görevine başladı. Belediye hizmet binası önünde halkın yoğun ilgisiyle davul zurnalarla karşılanan Gürkan, önce Edirne Belediyesi yazsının başına TC'yi eklettiğini, daha sonra da makam koltuğunu değiştirdiğini açıkladı. Belediye başkanlığı kapısında yakasındaki milletvekilliği rozetini çıkartan Gürkan, yarın vekillikten istifa edeceğini söyledi.
30 Mart yerel seçimlerinde 34 bin 619 oy alarak Belediye Başkanı seçilen CHP’li Recep Gürkan, eşi ve çocuklarının yanı sıra kalabalık bir partili grubuyla Edirne Adliyesi’ne geldi. İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim İsmail Saltuk’tan 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi salonunda mazbatasını alan Gürkan, “Öncelikle Edirnemiz için hayırlısı olsun. Burası 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi salonu. Allah herkese Ağır Ceza Mahkemesi salonlarına adliyeye bu anlamda gelmeyi nasip etsin. Mecliste temsil edilecek partilerimizin il başkanları da burada. Edirne hepimizin, siyaset halka hizmetle mukim. Dolayısıyla bundan sonraki siyasetimiz Edirne’yi daha mutlu bir kent yapmak. Oy veren, vermeyen herkesin belediyesi olacağız” dedi.
Gürkan’ı ilk kutlayanlar ise Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek ile Adalet Komisyonu Başkanı Tayyip Durmaz oldu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın ardından CHP, AK Parti ve MHP belediye meclis üyeleri ile İl Genel Meclisi üyeleri de mazbatalarını aldı. Adliye çıkışında üç parti mensupları fotoğraf çektirerek birlikte hizmet edeceklerini ifade etti.
TABELAYA TC EKLEDİ
Mazbatasını alan Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan ve beraberindeki meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve diğer partililer, Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak yürüyüş kortejiyle belediye hizmet binasına kadar yürüdü. Bina önünde halkın yoğun ilgisiyle ve davul zurnalarla karşılanan yeni Belediye Başkanı Recep Gürkan, sabah saatlerinde ilk olarak binanın girişinde yazan Edirne Belediyesi’nin başında TC harflerini eklettiğini söyledi. Gürkan belediye binası önünde toplanan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi:
“Bugün itibariyle her zaman herkesin gönlünde olan siyasi anlayışını yok saymıyoruz ama gönlümüze koyuyoruz. Bugünden itibaren oy vermiş, vermemiş herkesin belediyesiyiz. Benim halen iki kimliğim var. Hem 2011’de sizin kutsal oylarınızla seçilmiş olduğum milletvekilliğim devam ediyor, ama yarın bitecek. Bir de Edirne Belediye Başkanlığı görevim var. Bugün buraya gelirken yakama milletvekilliği rozetimi takarak geldim. Şimdi hepinizin huzurunda onu çıkarıyorum ve belediye başkanlığına başlıyorum. Bugün ilk işimiz Edirne Belediyesi tabelasında TC harfleri yoktu. Onları koyduk sabah, TC Edirne Belediyesinde göreve başlıyoruz. Bu kimseye bir gönderme değil. Ulu önder Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının ve Kurtuluş Savaş’ındaki yüz binlerce şehidimizin mirası. Hayatımız boyunca onurla taşıdık, gururla koruduk. Bundan sonra da onurla taşıyama devam edeceğiz. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu bir serhad kentiyiz. Bunu son nefesimize kadar devam ettireceğiz.”
MAKAM KOLTUĞUNU DEĞİŞTİRDİ
Konuşmasının ardından makam odasına geçen Recep Gürkan, koltuğu değiştirdiğini ifade ederek, “Makam koltuğunu değiştirdim, o benim prensibim kişisel bir şey değil. Bugüne kadar yeni başladığım her görevde bir tek makam koltuğunu değiştirdim. Burada da onu yaptım. Onun dışında bir değişiklik yok. Bu binanın aslında prestij binası olması gerekiyor. Belediye hizmet üniteleri bilindiği gibi çok dağınık. Şu anda ona bakacak bir lüks içerisinde değiliz. Borçlarımız var, başka üretmemiz gereken kentle ilgili acil hizmetlerimiz var” diye konuştu. Ardından makam odasında başkanlık koltuğuna oturan Gürkan eşi ve 2 çocuğuyla birlikte gelen tebrikleri kabul etti.
TİYATROYA ELVAN’IN ADINI VERECEK
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, mazbata töreninden önce katıldığı Belediye Kent Ormanı fidan dikme programında ise çocuk tiyatrosu kurarak adına da İstanbul’daki Gezi eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle yaralanan ve geçen ay hayatını kaybeden 14 yaşındaki Berkin Elvan'ın adını vereceklerini açıkladı. Gürkan ektiği bir fidana da Sarıyer Zekeriyaköy'de kaybolan ve yaklaşık 36 saat sonra komşu villanın havuzunda ölü olarak bulunan 3.5 yaşındaki Pamir Dikdik’in adını verdi.

EÖ,ACZ(LK/AAA)(FOTOĞRAFLI)