ANTALYA'nın Kemer İlçesi'ne bağlı Çamyuva Beldesi Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Can, partisinden istifa etti. Daha önce CHP'den Kemer Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Can, ilçedeki 2'nci notere partisinden istifa ettiğini belirten dilekçeyi verdi.
Çamyuva Belde Belediye Başkanı Ahmet Can, istifasını açıklarken, "Göynük'te ve Çamyuva'ya CHP bayrağını diktiğimiz zaman, ne il yönetimi ne de ilçe yönetimi yanımızdaydı. İki tane kazanmış mevcut belediye başkanını dışlayan il yönetimi, tercihini eski ilçe başkanlarından yana kullanmıştır" dedi. CHP'yi eleştiren Başkan Can, şöyle devam etti:
"Partinin bu tavrı, Göynük Belediye Başkanı Sayın Necati Topaloğlu gibi değerli bir belediye başkanının siyasetten çekilme nedenlerinden biri olduğu gibi, benim de CHP'den istifa etme nedenim haline gelmiştir."
CHP'nin Kemer Belediye Başkan adayının açıklanmasından iki gün önce adaylık başvurusunu geri çektiğini ve sandık uygulamasına da girmediğini dile getiren Can, "Artık bundan sonra ben değil CHP düşünsün. Kaybeden ben değilim, CHP olmuştur" diye konuştu.
TEMAYÜL YOKLMASINDAN GÜNEŞ ÇIKTI
CHP Kemer Belediye Başkan adayının belirlenmesi için 27 Ekim'de temayül yoklaması yapıldı. Temayül yoklamasına aday adayları Umut Güneş ve Kemal Yüksel katılırken, Çamyuva Belediye Başkanı Ahmet Can ise katılmadı. 944 parti üyesinden 679’unun oy kullandığı seçimde, Umut Güneş 375, Kemal Yüksel 290 oy aldı.
CHP Kemer eski İlçe Başkanı Güneş’in CHP Kemer Belediye Başkan Adaylığı, Parti Meclisi’nin onayıyla kesinlik kazandı.