CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, gerilimden menfaat uman bir iktidarın, Türkiye’nin partisi olamayacağını söyleyerek, "Toplumun her kesimini kucaklıyoruz" dedi.
CHP'li Mustafa Balbay, seçim bölgesindeki ilçe gezilerine Urla ile devam etti. Belediyeyi ve partisinin ilçe teşkilatını ziyeret eden, esnafı dinleyen Balbay, Adalet ve Demokrasi Şehitleri Haftası etkinlikleri kapsamında Urlalılar’la biraraya geldi. Eski Belediye binası yanındaki meydanda partililere seslenen Balbay, Urla sokaklarında gezerken bir vatandaşın yanına gelip, "Bizler için hapiste yattın. Hakkını helal et' dedi. Ben de 'Hakkımız karşılıklı. Hakkım varsa ancak mücadeleye devam ederek helal ederim' dedim" sözlerine başladı.
Bu hafta Umur Mumcu’nun 21’nci, 31 Ocak’ta ise Muammer Aksoy’un 24’üncü ölüm yıldönümü olduğunu hatırlatan Balbay, "Ahmet Taner Kışlalı’nın, Uğur Mumcu’nun öğrencisiyim. Bu mesleğe onlarla başladım ve 20’li ve 30’lu yaşlarımda toplumu aydınlatma yolunda onlarla birlikte yürüdüm. Biz aydınlarımızı unutmadık. Onlara olan borcumuzu onların düşüncelerini iktidara getirerek ödeyebiliriz" dedi.
'URLA AYDINLARINA SAHİP ÇIKIYOR'
Urlalılar’ın bu ülkenin aydınlarına en çok sahip çıkan kişiler olduğunu da belirten Balbay, "Urla, sadece Ege Bölgesi’nin değil, tüm Türkiye’nin bilip, değer verdiği bir kent. Pek çok örneğin başında verebileceğim gibi Urla Necati Cumalı’sına sahip çıkmıştır" diye konuştu.
Özgürlüğünün 49’uncu günü olduğunu ve bu süre zarfında da 75’nci kez mikrofonda konuşma yaptığını ifade eden Balbay, yarım bir özgürlük yaşadığını belirtip, "Toplum tarafından kabul görmemiş davalar yüzünden hapis yatan demokrasi aydınlarının özgür kaldığı gün, tam özgürlüğüme kavuşacağım. Milletvekilliğimi mecliste değil, halkın arasında sizlerle birlikte yapmaya devam edeceğim" dedi.
'DİNLENMEDEN YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ'
Gerilimden menfaat uman bir iktidarın, Türkiye’nin partisi olamayacağını da öne süren Balbay, "Biz toplumun her kesimini kucaklıyoruz. Biz her şeyi hukuka uygun yapacağız. Biz yaşadıklarımızdan intikam değil, adalet yaratacağız. Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti’ni 21’nci Yüzyıl'a taşımayı hedefledik. Atatürk’ten 3 miras kaldı; Akıl, bilim ve değişim. Bu yolda yılmadan yürüyeceğiz. Güzel günler bizim olacak. Hayat çok daha güzel olacak" dedi.
Milletvekili Balbay, konuşmasının ardından Urla Belediye Başkan Vekili Mehmet Bilgin, Urla Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Feyza Karaosmanoğlu, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Balbay’a Özgürlük Platformu Sözcüsü Gürol Saygı, Atatürkçü Düşünce Dernegi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Filazi ve kalabalık bir toplulukla, Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi’ni ziyaret etti.
GÜZELBAHÇE’DE İLHAN SELÇUK PARKI
Güzelbahçe Belediyesi'nin yaptırdığı Gazeteci Yazar İlhan Selçuk Parkı'nı da CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay açtı. Törende konuşan Balbay, "Demokrasi şehitlerine olan borcumuzu, ancak onların düşüncelerini iktidara taşıyarak ödeyebiliriz. 30 Mart'tan sonra haramilerin iktidarına son vereceğiz ve iktidar olacağız. Yoksa hayat bize dar olacak" dedi. Balbay, parka usta gazeteci, Atatürkçü, laik Cumhuriyet sevdalısı İlhan Selçuk'un ismini verdiği için Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'ye teşekkür etti.
CHP İl ve İlçe yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce kişinin katıldığı törende ayrıca Güzelbahçe Belediyesi Gençlik Tiyatorusu 'Gezinin Fidanları' isimli 10 dakikalık bir gösteri sundu, coşku dolu alkış aldı.