CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ses kaydı olduğu ileri sürülen konuşmalarla ilgili, "Bu tablo gösteriyor ki Osmanlı'da Lale Devri vardı bunlarda da sülale devri var. Artık bu sülale devrine de son verme zamanı geldi" dedi.
Atatürkçü Düşünce Derneği Osmaniye Şubesi'nce Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Geçmişten Geleceğe Türkiye' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Mustafa Balbay, özgürce hitap etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Balbay, "Sizlerin vicdanında kabul görmeyen davalar nedeniyle şuanda hapiste bulunan tüm yurt severler özgür kaldığı gün ancak kendimi özgür hissedeceğim. Bir gün Osmaniye'nin caddelerinde Tuncay Özkan'lar, İlker Başbuğ'lar, Engin Alan'lar da özgürce dolaştığı gün kendimi özgür hissedeceğim" dedi.
Ergenekon davası kapsamında yargılandığı mahkemedeki suçlamaların 4 yıl 227 gün tutuklu kaldığı cezaevinden daha ağır olduğunu belirten Balbay, "Şöyle düşünün. Ben Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisiyim ve köşe yazarıyım. Bana yönelttikleri suçlamalardan birisi şu; 'Cumhuriyet Gazetesi'ni bombalayan terör örgütüne üye olmak.' Bu ortamda beyninizi bedeninizi sağlam tutmanız gerekiyor sevgili kardeşlerim" diye konuştu.
ONLAR, PARALEL DEVLETİN PARA KISMINDA KALDI
17 Aralık operasyonu sonrası hükümet tarafından yapılan açıklamalar ile son günlerde ortaya çıkan ses kayıtlarına da değinen Balbay şöyle konuştu:
"İşte tartışmalardan biri 'Paralel devlet.' Geçmişte Türkiye'de bu paralel devlet tartışmalarının iki türlüsü vardı 'Derin devlet, sır devlet' diye. Ama şimdi geometride şekil bırakmadılar. Paralel, eşkenar devlet, yine geometrik anlamda söylüyorum yamuk devlet. Akla gelen her türlü devlet yöntemini artık Türkiye'nin gündemine getirip tartışmaya başladılar. Paralel nedir? Önce karşı çıkıyorsunuz 'Bizden değil' diyorsunuz. Paralel demek, yan yana eşit uzaklıkta giden değil midir? demek ki beraber bir şey var öyle değil mi? Onlar işin para kısmında kaldı paralel devletin. Yolsuzluklarla ilgili çok şey söylenecek var ama. Şimdi bakıyorsunuz, 'Bu parayı kardeşine ver, enişten de alsın, dayına da götür' diyor. Bu tablo gösteriyor ki Osmanlı'da Lale Devri vardı bunlarda da sülale devri var. Artık bu sülale devrine de son verme zamanı geldi. Bu hükümet fedakarlığı eşit paylaştırıyor. Fedası size karı kendine. Bu hükümetin fedakarlıktan anladığı budur."
Konferansın ardından Atatürkçü Düşünce Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Mehmet Düzgün, Mustafa Balbay'a plaket verdi. Kitaplarını da imzalayan Balbay daha sonra CHP Osmaniye Belediye Başkan Adayı Haydar Aktürk'ün seçim bürosunu ziyaret etti.

İE(BK/SS) (FOTOĞRAFLI)