PARTİYE YENİ KATILANLARA ROZET TAKTI
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İzmir’in ilçelerindeki ziyeretlerine Bergama ve Kınık ile devam etti. Bergama’da partisinin ilçe teşkilatını ziyaret edip, yenin atanan kayyum heyetine başarı diledi. Daha sonra partisinin Asklepion Restoran’da düzenlediği toplantıya katıldı. Buradaki konuşmasında Balbay, iktidara talip olduklarını belirtip CHP’li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’i kendisinin en yakın destekçilerinden biri olarak gördüğünü söyledi. Partiye yeni katılan üyelere rozetlerini de takan Balbay, Kınık İlçesi’ne geçti.
'BİRLİK BERABERLİK ÇAĞRISI YAPTI'
Milletvekili Balbay, Kınık’taki ilk ziyaretini Türk Cedit Mahallesi, Atatürk Caddesi’ndeki partisinin seçim bürosuna yaptı. Balbay, buradaki konuşmasına başlayacağı sırada, Kınık’ta tekrar aday gösterilmeyen CHP’li mevcut Belediye Başkanı Süleyman Kaya’yı destekleyen yaklaşık 500 kişilik grup, 100 metrelik bir mesafeden 'Balbay buraya', 'Başkan Kaya', 'Başkan nerede, biz oradayız' sloganları attı. Bunun üzerine Balbay, mikrofunu alıp, "Ne ben, ne Sayın Kılıçdaroğlu ne de başka bir kimse CHP’den üstün değildir. Haramilerin iktidarının yıkılıp, CHP iktidarının kurulabilmesi için herkesi birlik olmaya davet ediyorum" dedi.
Daha sonra ülke meselelerine kendi yattığı cezaevinden örnekler vererek değinen Balbay, ardından da Dikili’ye geçeceğini, ayrılayacağını belirtti. Ancak, bu sırada Kınık Belediyesi hoparlörlerinden, "Kınık halkı, Mustafa Balbay’ı belediye önünde bekliyor" anonsu yapılmaya başlandı. Üç kez tekrarlanan anonsu duyan Balbay, seçim minibüsünün Kınık Belediyesi önüne yönlendirilmesini istedi. Bu sırada Belediye Başkanı Kaya da kendisine destek verenlerle Belediye önünde Balbay’ı bekledi. Belediye Başkanı Kaya ile burada bir masanın üzearine çıkan Balbay, yaklaşık bin kişilik bir partiliye seslendi. "Gözlerinizdeki coşku ve heyecanı görüyorum" diyerek konuşmasına başlayan Balbay, "Bunu kaybetmeyin. Özgürlüğümün ardından kavuştuğum milletevekilliğimde, 'CHP’de çatlak var' dedirtmem. Mesajınızı aldım. Bölge milletvekili olarak, genel başkanımıza mesajınızı ileteceğim" diyerek, Kınık’tan ayrıldı.
SEÇİM MİNİBÜSÜNÜN CAMINI KIRDILAR
Öte yandan, Balbay’ın Kınık’a geleceğini duyurmak için Atatürk Caddesi’nde anons yapan seçim minibüsünün sağ arka camı, iddiaya göre Kınık Belediyesi yönünden atılan bir şişeyle kırıldı. Polis, şikayetçi olmaması üzerine herhangi bir işlem yapmadı.
Cevdet ŞEN/KINIK (İzmir), ()