BALBAY’DAN TÜSİAD’A DESTEK
Ergenekon davası tutuklu yargılanırken geçen ay tahliye olan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kalkıp da TÜSİAD’ın başkanı küresel sermaye gelmez ifadesi kullanamaz. Bu cümleyi kullanıyorsa bu vatana ihanettir” sözünü hatırlatıp, “AKP’yi eleştirenler onların gözünde hep vatan haini oluyor” dedi.
Milletvekili Mustafa Balbay’ın seçim bölesi İzmir’deki ilçe ziyaretlerinin bugünkü ilk durağı Menemen oldu. Menemen’de esnafı ziyaret edip, sorunlarını dinleyen Balbay, partisinin ilçe teşkilatını da ziyaret etti. Parti binasındaki toplantıda Balbay’a milletvekili Hülya Güven, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ülkümen Rodoplu, CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak ta eşlik etti.
Çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda Balbay, hedeflerinin iktidar olduğunu bunun dışında kendilerine her yolun dar olduğunu söyledi.
Önlerindeki 1.5 yıl içinde üç seçim birden yapılacağına dikkat çeken milletvekili Balbay, “Yerel, Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler yapılacak. Bu süreçte, 'Artık yeter' diyeceğiz. Biz, parti olarak her geçen gün büyürken onlar ayakkabı kutusuna sığacak kadar küçüldüler. Ben, 5 yıl hapis yattım ama 4 ay yatanlar 14 yıldır konuşuyor. Sizlere hapis edebiyatı yapmaya değil, memleket edebiyatı yapmaya geldim. Ben hapiste ne nefret, ne kin, ne kahır değil en çok gelecek biriktirdim” dedi.
Şu anda hükümetİn TÜSİAD’la kavga içinde olduğuna dikkati çeken Balbay, “Daha doğrusu onlar herkesle kavga içinde. Sanıyorum Başbakanının sağ gözü sol gözüne ara sıra çakıyordur. Başbakan, TÜSİAD’a 'vatan haini' diyor, AKP’yi eleştirenler onların gözünde hep vatan haini oluyor. 12 yıl önce ilk iktidara geldiğinde ilk kavgalar da TÜSİAD’la olmuştu. Artık bu iktidarın siyaset yapma ömrü dolmuştur, iflas etmiştir. AKP iktidarının iflas ettiğini söylemek yetmez, hırsızlıklarını anlatmak yetmez. Bize, '30-40 yıldır hiç iktidar olmadınız diyorlar.' Bize bu eleştiriyi getirenler şunu unutmasınlar, önümüzdeki 10 yıl içinde AKP’nin olup olmayacağı belli değil, ama CHP olacak. Muhalefette bile bu ülkeyi düşünen bir partiyiz. Biz acıyı bal eylemesini biliriz ama artık acıyı iktidar etmeyi bilmeliyiz” dedi.
“FAKİRLİĞİ DEĞİL ZENGİNLİĞİ PAYLAŞACAĞIZ”
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’i de eleştiren milletvekili Balbay, “Araştırmalar, şu anda dünyanın en stratejik ürününün buğday olduğunu ortaya koymakta. Ancak, bu ülkeyi yönetenler bunu anlayamazlar. Şu anda Tarım Bakanı, yatarım bakanı. Sadece arada bir demeç veriyor, bir de kendi evinin bahçesini düzenliyor. Kendi evinden sorumlu Tarım Bakanı. Bu ülkede milli gelirin 10 bin dolar civarında olduğu söyleniyor ama tarım kesiminin milli gelirden aldığı pay, genel ortalamanın üçte biri. Bunlar tarımla uğraşanın hakkını vermiyorlar. Onlar fedayı eşit paylaştırıyorlar. “Fedası size, karı bize' diyorlar. Biz bu anlayışa son vereceğiz. Biz fakirliğin değil de zenginliğinde eşit paylaşılmasını isteyeceğiz. Halkın telefonlarını değil, sözünü dinleyeceğiz. Hedefimiz iktidardır, bunun dışında her yol bize dardır” diye konuştu. Balbay, konuşmasının ardından Bergama’ya hareket etti.
Caner CANTÜRK / MENEMEN, (İzmir) ()

CC(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)