Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA () - CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na TBMM'de yapılan yumruklu saldırının ardından ziyaretçilerin girmesinin yasak olduğu basın merkezine, okullarının kapatılacağı iddia edilen Ankara Ulus'taki Atatürk Ortaokulu'nun öğrencileri ve velileri ile geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na geçtiğimiz 8 Nisan günü Grup toplantısına gittiği sırada TBMM'de yapılan yumruklu saldırının ardından, TBMM Başkanlığı, güvenlik tedbirleri kapsamında milletvekillerinin basın merkezinde yaptığı toplantılara yanında ziyaretçi alınmaması kararı aldı. Karar nedeniyle milletvekilleri misafirleri ile birlikte yapacaklarını basın toplantılarını TBMM bahçesinde yaptı. Bugün ise CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, bu yasağı deldi ve polisin uyarısına rağmen Ankara Atatürk Ortaokulu öğrencileri ve velileriyle TBMM basın merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Ulus'da bulunan Atatürk Ortaokulu'nun kapatılmak istendiğini belirten Aygün “Değerli olan bu binanın rant olarak birilerine peşkeş çekilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düğmeye basıldı. O ortaokulda okuyan çocukların velileri imza toplayarak o değişime karşı oldukları söylediler. Fakat aldıkları yanıt her zaman olduğu gibi olumsuz oldu. Burada, şuan okuyan çocuklar ve aileleri var. Ankara'daki girişimlerinden sonuç alamadılar" dedi.

Öğrenciler ve veliler ise okullarının kapatılmamasını istediler.  İddiaya göre Atatürk Ortaokulu, Yıldırım Beyazıt Üniversitesine idari bina olarak verilecek.

(FOTOĞRAFLI)