Durmuş SEVİNDİK/ ZONGULDAK, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata, CHP'ye yönelik çok büyük bir ilgi artışı olduğunu belirterek, "Bazı kamuoyu yoklamaları ne gösterirse göstersin, bunların çoğu gerçekçi değil. İktidar partisi hızla oy kaybetmekte. Türkiye büyük bir değişime hazırlanıyor" dedi.
Sencer Ayata, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 13 Mart'ta Zonguldak'ta yapacağı miting öncesi geldiği kentte partililer ve belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi. Ayata, Türkiye'nin üretim yapan değil, taşa toprağa yatırıp yapan bir ülke haline geldiğini söyledi. Bu yapılırken eldeki kaynakların üretime aktarılmadığını savunan Ayata, "Cumhuriyet döneminin birikimi olan kamunun elindeki kaynaklar özelleştirilme yoluyla elden çıkarıldı. Buradan kaynak elde edildi. Bu kaynaklar verimsiz bir şekilde kullanıldı. Daha sonra Türkiye'nin doğal kaynakları devreye girdi. Doğal kaynakları da satıldı. Yine maliyeti çok yüksek yatırımlara yönelindi. Vatandaşımızın verdiği vergi, o vergilerde tabii ki hükümetin elinde toplandı. Bunlar da aynı şekilde üretime gitmedi" dedi.
Ülkenin birikmiş servetinin mirasyedi gibi harcandığını ifade eden Ayata, şöyle konuştu:
"Ülkenin doğal kaynakları tahrip edilme pahasına ekonomiye rant üretmek amacıyla sokuldu. Vergi gelirleri de bu şekilde kullanıldı. Ucuz kredi, bol para yine bu şekilde kullanıldı. Sonuçta üretime yeterince kaynak artırılmadı, gönderilmedi, yatırılmadı. Sanayisi zayıf, uluslararası rekabet gücünü kaybetmiş, üretim yapamayan, gelir yapamayan bir Türkiye. Türkiye malını, varını, yoğunu betona harcadı ve 1 liraya yapacağını 1.5 liraya yaptı. Bu durumu aşma kararlılığındayız. CHP olarak her kadememizde yeni bir ekonomik modeli nasıl devreye sokarız, bunun çalışması, hazırlığı içindeyiz. Bu konuda da Türkiye'yi mevcut durumdan çok daha iyi yöneteceğimize hiç kimsenin tereddütü, kuşkusu olmasın."
Son 1.5 ay içinde 20'nin üzerinde il gezdiğini belirten Ayata, "CHP'ye yönelik çok büyük bir ilgi artışı var. Bazı kamuoyu yoklamaları ne gösterirse göstersin bunların çoğu gerçekçi değil. İktidar partisi hızla oy kaybetmekte. Türkiye büyük bir değişime hazırlanıyor" dedi. 

DS(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)