CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, 112 Acil Servis istasyonlarının yapımı ile gündeme gelen Sağlık Bakanlığı'ndaki rüşvet iddialarının aslında buzdağının sadece görünen kısmı olduğunu öne sürdü.
CHP'li Aytuğ Atıcı, Emniyet Genel Müdürlüğü verilerinde, 2012 yılında en çok yolsuzluk yapılan alan sıralamasında sağlığın ikinci sırada olduğunu öne sürdü. Atıcı, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:
"Başbakanın danışmanlığını yapmış ve halen bir bakanın kayınpederi ile halen başdanışman olan başka birinin eniştesiyle ilgili kamuoyunun gündemine gelen 112 Acil rüşvet iddiaları, sağlık sistemindeki yolsuzlukların güncel boyutunu göstermiştir. Sağlık sistemindeki yolsuzluklar Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın Nisan 2013 tarihli raporuna da yansımıştır. Raporda, 2012 yılında gerçekleştirilen yolsuzluk operasyonlarında yerel yönetimler ve sağlığın en çok yolsuzluk yapılan alan olduğu tespiti yapılmıştır. Bu tespitler, '112 Acil rüşvet' diye kamuoyuna yansıyan olayın, buzdağının görünen kısmı olduğunu göstermektedir."
'SORUŞTURMA BAŞLATILMAMASI MANİDAR'
Rüşvet iddialarında adı geçen bir bürokratın istifa ettiğini kaydeden Atıcı, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"İstifa eden bürokratın avukatının basına yansıyan açıklamasından müvekkili hakkında başlatılan herhangi bir soruşturma veya açılmış bir dava olmadığı anlaşılmıştır. Türkiye'nin bugünkü gündemini ve geleceğini etkileyecek rüşvet skandalları kamuoyunu meşgul ederken, Sağlık Bakanlığı'nın ilgili hakkında herhangi bir soruşturma başlatmamış olması manidardır. Bakanlık bir an önce soruşturma başlatmalıdır. Bürokratı işe başlattığı anlaşılan Sağlık Bakanı'nın 'Öy­le bir şey yok ama o bü­rok­rat is­ti­fa et­ti' ifadesi kimseyi temize çıkarmamaktadır."
Aytuğ Atıcı ayrıca, hem Emniyet Genel Müdürlüğü raporuna yansımış yolsuzlukların hem de 112 Acil Servis istasyonlarında rüşvet iddialarının takipçisi olacaklarını, konuların araştırılması ve TBMM'nin el koyması için de bütün gayreti sarf edeceklerini belirtti.