ANKARA, () - CHP İzmir eski Milletvekili Kemal Anadol ve CHP'li eski milletvekilleri TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Eski milletvekilleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırdı.
50 eski milletvekilinin altında imzası bulunan basın açıklamasını İzmir eski milletvekili Kemal Anadol okudu. Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nın adaylığının kendilerinde hayal kırıklığı yarattığını belirten Anadol, "Başarısızlık kadar vahim olan bir başka durum da genel başkanın bunun vahametini kavrayamamış görünmesidir. Kemal Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu'nu aday göstererek risk aldı ve bu riskin bedelinin ödenmesi gerekli. Çağdaş demokraside bunun yolu genel başkanlıktan istifa etmektir. Sorumluluk doğrudan doğruya uyarıları dikkate almadan ve partinin yetkili kurullarında görüşülüp karar alınmadan Ekmeleddin İhsanoğlu'nu çatı aday olarak öneren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na aittir" denildi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kurultayın toplanabileceği yönündeki açıklamasını olumlu karşıladıklarının belirten Anadol, "Hem CHP'nin hem de Türkiye'nin bir kadro değişimine ihtiyacı vardır" diye konuştu.
Genel başkanlığa Muharrem İnce'nin aday olması durumunda destek verip vermeyeceklerinin sorulması üzerine Anadol, "Biz her CHP üyesinin Muharrem İnce gibi adaylığını gayet doğal karşılıyoruz. Biz bu toplantıyı bazı adaylara destek olmak için yapmıyoruz, tamamen ilkesel bir tavır sergiliyoruz. Risk aldığını söyleyen genel başkanın aldığı riskin gereğini yerine getirmesini istiyoruz. Muharrem İnce 'Ekmeleddin İhsanoğlu adını televizyondan öğrendik' dedi. Bir genel başkan, grup başkanvekillerinden bile çıkartacağı cumhurbaşkanı adayının adını saklı tutuyor. Bu Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti içi demokrasi anlayışını en somut şekilde sergileyen bir şeydir. Biz CHP'nin raydan çıkmasını istemiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI