CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, daha düne kadar Zekeriya Öz'ün Başbakan Erdoğan'ın gözünün bebeği olduğunu belirterek, "Zekeriya Öz şimdi başbakanın gözünün çapağı olmuş gibi görünüyor. İnsanlar gözüne çapak girdiğinde o çapakla mücadale ederler, ancak bazen çapakla mücadele ederken kendi gözlerinede zarar verirler" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Altay, TBMM'de gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevap verdi. Altay Şunları söyledi: "Burada kirli ilişkiler olduğu, hukuk dışı ilişkilerin olduğu ve yargı ile yürütme organı arasında gayri ahlaki ilişkilerin olduğu çok açık. Şimdi hesabını görmeye çalışıyorlar. İki tarafında elle tutulur bir yanı yok. Ama bütün bunlar malum asrın yolsuzluğu ve rüşvet operasyonu ile çok direk ilgili" dedi.

Altay, sözlerini söyle sürdürdü: "Başbakan,hükümet ve yakın çevresine dokunursanız, savcıda poliste olsanız türkiyede görev yapma şansınız yok.Türkiye'nin geldiği nokta budur. Bu asrın yolsuzluğunu örtecek bir örtü daha icat edilmedi. Kabeden örtü getirse bunun üstünü örtemez. Son gündemdeki diğer yeniden yargılamalar konusunda tüm bunlar gündemi saptırmaya yönelik vatandaşlarımızın ayakkabı kutusunu, para sayma makinelerini unutmaması ve unutrumaması lazım. Böyle bir rüşvet skandalı insanlık tarihinde ilk defa olan bir skandaldır. Türkiye ve dünya tarihi demiyorum, insanılk tarihinde bundan daha vahim bir sıkandal yapılmamıştır olmamıştır. Dün kullandığı Zekeriya Öz'ün bugün kendisine çocuklarının adının bulaştığı kirli ilişkilerle ilgili görevini yapmasına başbakanın müsaade etmeme anlayışıdır." (MV/FK)