ANKARA () - CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, iç tüzük kitapçığını TBMM Başkanlık kürsüsüne doğru fırlatması ile ilgili olarak, demokratik tepkisini dile getirdiğini belirterek, "Meclis Başkanı Sayın Cemil Çiçek muhtemelen aldığı bir 'Alo Cemil' talimatı ile TBMM iç tüzüğünü ayaklarının altına alıp çiğnemiştir. Kendisini kınıyorum. Benim demokratik tepkimdi. Yine olsa yine yaparım" dedi.
CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, Genel Kurul'da TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in kendisine söz vermemesine tepki için, iç tüzük kitapçığını TBMM Başkanlık kürsüsüne  doğru fırlattı, daha sonra da yanındaki CHP'li vekillerle salonu terk etti. Ardından Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen CHP heyeti adına konuşan Altay, "TBMM Başkanı'nın yaptığı iç tüzük katliamını konuşacağız. Öncelikle şunu söylemem lazım. Meclis Başkanı Sayın Cemil Çiçek muhtemelen aldığı bir 'Alo Cemil' talimatı ile TBMM iç tüzüğünü ayaklarının altına alıp çiğnemiştir. Kendisini kınıyorum" dedi.
"YİNE OLSA YİNE YAPARIM"
Bir milletvekilinin usulünce ayağa kalkarak elini kaldırması durumunda başkanın yapacağı şeyin vekilin meramını dinlemek olduğunu ifade eden Altay, "Ben ayağa kalkmışken iki defa yoklama bahanesi ile söz vermemesi kabul edilemez. Benim demokratik tepkimdi. 'Çiğnedin madem öyle üzerinde tepin' dedim. Yine olsa yine yaparım. Açıklamaları da abes, çirkin. O makamda oturmayı hak etmediğini bir kez daha kendisi göstermiştir"diye konuştu.