'BİZ SÜTÜ BOZUKLARA ÜLKEYİ TESLİM ETMEYİZ'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP Zonguldak Milletvekilleri Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk ile birlikte Zonguldak'ta Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim bürosunun açılışını yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, alanlarda herkesin ülkeyi bölmeye çalışan, ayrıştıran, mezhep siyaseti yapan, etnik kimlik siyaseti yapanlara karşı birleştiğini söyledi. Akkaya, şöyle konuştu:

"Nefret suçu işliyorlar. Sayın genel başkanımıza, 'Sen Alevisin, niçin söylemiyorsun?' diyerek nefret suçu işliyorlar. En son çıkan yasada da bu yasallaştı. Ve buradan cumhuriyet savcılarına da çağrıda bulunuyoruz. Bu ülkeyi bölmeye çalışan Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, suç işliyor. Sanane benim kimliğimden. Sanane benim etnik kimliğimden. Sanane benim mezhebimden. Biz biriz, bütünüz. Bizi şimdiye kadar bu ülkede kimse ayırmadı. Eğer onu görmek istiyorsanız Çanakkale'ye bakın. Onu görmek istiyorsanız bu bastığımız topraklarda binlerce kefensiz yatan şehide bakın. Onlar şehit olurken birbirlerine, 'Sen Alevi misin, sen Kürt müsün, sen Zaza mısın, sen Çerkez misin, sen Laz mısın' diye sormadı. Onlar sadece bağımsız bir ülke yaratmak uğruna şehit oldular. Yok öyle yağma. Biz böyle sütü bozuklara bu ülkeyi teslim etmeyiz."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, AK Parti'nin noteri olması dışında ülkede cumhurbaşkanlığı görevini yerine getiremediğini savunan Akkaya, "Onun için bizim tarafsız bir cumhurbaşkanına ihtiyacımız var. Ötekeleştirmeyen, toplumu bölmeyen, mezhep siyaseti yapmayan, kimlik siyaseti yapmayan bir cumhurbaşkanına ihtiyacımız var. Onun için 14 parti birleşti. 14 parti bir oldu. Ve Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı için herkes alanlara çıktı. Hepimiz taşın altına elimizi değil çocuklarımızın, torunlarımızın, bu ülkenin geleceği için gövdemizi koymalıyız" dedi.

Milletvekilleri Mehmet Haberal, Ali İhsan Köktürk ve DSP Genel Başkanı Masum Türker'in de konuşmasının ardından kurdele kesilerek seçim bürosunun açılışı yapıldı.

FOTOĞRAFLI