Mehmet ÇINAR/ ANTALYA, () - ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kaybeden CHP'li Mustafa Akaydın, istatistik bilimine göre özellikle Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin ve Antalya'da CHP aleyhine ciddi bir hırsızlık yapıldığının kesin olduğunu söyledi.
AK Parti'nin adayı Menderes Türel'in kazandığı büyükşehir belediye başkanlığı seçimine ilişkin, CHP'nin reddedilen itirazlarını teslim almak için CHP adayı Mustafa Akaydın, Antalya Adliyesi'ne geldi. Avukatların İl Seçim Kurulu'na yeni itiraz dilekçeleri vereceğini açıklayan Mustafa Akaydın, seçimlerde özellikle geçersiz oy yöntemiyle CHP'nin aleyhine işleyen bir hırsızlık yapıldığının çok net ortada olduğunu söyledi.
İsviçre ve Türkiye'den bilim adamlarının istatistiki bilim verilerine göre çalışmalar yaptığından bahseden Akaydın, istatistik bilimine göre CHP aleyhine özellikle Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin ve Antalya'da ciddi bir hırsızlık yapıldığının kesin olduğunu söyledi. Akaydın, "İstatistik bilim verilerine göre konuşuyorum, ama tabi buna Yüksek Seçim Kurulu (YSK) hakimlerinin ikna olması lazım. Ancak o iptal gerekçesi olabilir" dedi.
Akaydın, İl Seçim Kurulu'nun reddettiği itirazlarına ilişkin Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz edileceğini, bunun için de 3 gün süreleri bulunduğunu kaydetti.

MÇ(HA/SS) (FOTOĞRAFLI)