İZMİT Körfezi'nde kamuya ait en büyük liman olmasına rağmen yıllardır yatırım ve yenileme yapılmadığından yeterince  işletilemeyen ve  36 yıl süreyle 'İşletme hakkının verilmesi' yöntemiyle özelleştirme kararı alınan TCDD'ye ait Derince Limanı ile ilgili tartışma sürüyor. Teklif alma süresi 10 Aralık tarihinden dolacak olan limanla ilgili basın toplantısı düzenleyen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, özelleştirme gerçekleşirse Körfez'e 5 milyon metreküp dolgu yapılacağını, İzmit Körfezi'nin de çöplüğe dönüştürüleceğini ileri sürdü. 
TBMM'de bu özelleştirmenin iptali için CHP olarak önerge verilmesini sağlayan, ayrıca bu konu ile ilgili olarak da birçok konuşma yapan Kocaeli milletvekili Haydar Akar, bugün de partisinin il binasında CHP Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Ali Haymanalı ve parti avukatı Emrah Toker ile birlikte basın toplantısı düzenledi. 
'KÖRFEZ'İN ÇÖPLÜĞE DÖNÜŞTÜRÜLMESİNE KARŞIYIZ'
Kocaeli'nde limanın kapasitesini arttırmak için denize dolgu yapılmak istendiğini öne süren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, şu anda Körfez'de 34 liman bulunduğunu, 14 yeni liman başvurusunun da beklediğini belirterek şunları söyledi:
"Bunlarla birlikte ayrıca dolgu başvuruları da var. Bu da, 'limanların kapasitesini arttırmak için denizi doldurmak istiyorlar' anlamına gelir. Kocaeli'ndeki limanların uzunluğu 112 kilometre. Baktığınız zaman 2.6 kilometreye bir liman düşüyor. Derince Limanı ile ilgili 10 Aralık itibariyle teklif almanın son günü. Çocukluğumuz ve gençliğimizde yüzdüğümüz, masmavi suyu olan, ailelerin kayıklarla gezdiği bir alandı. Bugün gelinen noktalarda kayık yerine grostonluk gemiler, mavi deniz yerine kahverengi deniz olduğunu görüyoruz. Biz limanlarla lojistiğin karşılanmasına karşı değiliz ama Körfezin çöplüğe dönüştürülmesine karşıyız."
5 MİLYON METREKÜP DOLGU YAPILACAK
Derince Limanının özelleştirmesiyle birlikte denizede dolgu yapılacağını söyleyen Akar sözlerini şöyle sürdürdü:
"Derince limanı 422 bin metrekare alana sahip. Özelleştirmeye girmesiyle 450 bin metrekarelik bir alanın daha olması demektir. Mevcutun üzerinde bir alan eklemek demektir. Böyle bir yer mevcut değil. Bu alanı da denizde yapacaklar. Derince limanında denizi satıyorlar. Bu denizi doldurabilmek için 5 milyon metreküplük dolgu alanı hafriyat gerekiyor. 312 bin kamyonun yapacağı çalışmayı burada hayal edilmesini istiyorum."